nemzetisport.hu 2017.07.15 08:49 Frissítve: 2017.07.15 09:17

MU: Mourinho megtörte a csendet Ibráról és Moratáról

José Mourinho, a Premier League-ben szereplő Manchester United menedzsere nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy Zlatan Ibrahimovic új szerződést kap a klubnál.

Egyáltalán nem biztos, hogy Ibrahimovic távozik az MU-tól (Fotó: AFP)

 

Mint ismert, Ibrahimovic még áprilisban, az Anderlecht elleni Európa-liga-negyeddöntős mérkőzésen szenvedett térdszalagszakadást – akkor a legoptimistább előrejelzés a csatár januári visszatérését prognosztizálta.

A súlyos sérülést követően a média biztosra vette, hogy Ibrával annak ellenére sem hosszabbít szerződést az MU, hogy a klubnak opciós joga lett volna erre – így is történt, ennek értelmében a csatár július elsejétől szabadon igazolhatóvá vált.

Noha a svédet a hírek szerint csábítják többek között az Egyesült Államokból és Spanyolországból is, a brit sajtó arról számolt be, hogy Ibrahimovic ügyében változás állt be, a 35 esztendős támadó ugyanis mégis maradhat a „vörös ördögöknél” – ezt José Mourinho is megerősítette.

„Lehetséges, hogy marad, ő is nyitott rá. Őszinték akarunk lenni egymással, megadni a lehetőséget a döntésre. Bár még nem kapott új szerződést, tudom, hogy továbbra is a legmagasabb szinten szeretne futballozni” – mondta a portugál szakember.

„Nem könnyű az ilyen sérülést magad mögött hagyni. Nyitva hagyjuk előtte az ajtót, hogy nálunk töltse a rehabilitációját, utána pedig olyan döntést hozunk közösen, amivel mindenki elégedett lesz. Decemberig valószínűleg nem térhet vissza tétmeccsen, ennek ellenére miért bánnánk, hogy egy ilyen klasszis velünk készül? Ed Woodward vezérigazgatóval és Zlatan ügynökével folyamatosan egyeztetünk, de a végső döntést a játékossal közösen hozzuk meg.”

Romelu Lukaku szerződtetése előtt a manchesterieket a Real Madridban futballozó Álvaro Moratával is szóba hozták, az üzlet azonban kútba esett. Mourinho megerősítette, hogy valóban tettek ajánlatot a spanyol támadóért, igaz, a madridiak szerint nem elég jót.

„Érdeklődtünk Morata iránt, ez teljesen publikus, megegyezni azonban nem tudtunk a Real Madriddal. Teljesen természetes, hogy megkérik a játékosok árát, joguk van hozzá, ezért nem kritizálhatom a klubot. Olyan ajánlatot tettünk, ami szerintünk korrekt volt, ők viszont nem fogadták el” – tette hozzá Mourinho, aki végezetül Lukakuról is szólt pár szót.

„Lukaku karrierje megfelelő pillanatában csatlakozott hozzánk. Még mindig fiatal, de már többéves Premier League-tapasztalata van. Jó játékosaink vannak, ennek ellenére egy igazi kilencesre – mint amilyen Lukaku – szükségünk volt.”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.14 10:36:47

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Nem az a kérdés, bajnok lesz-e a Manchester City, hanem az, hogy pontrekorddal teszi-e ezt meg.

2018.04.09 23:22:43

Angol labdarúgás THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Nem kétséges, hogy a Beatles együttes városában a négy liverpooli gombafejű zenéjéért rajongó Jürgen Klopp a szenvedélyes játékot és nem mellékesen a régi idők eredményeit szeretné visszahozni az Anfield Roadra.

2018.04.07 18:21:58

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Manchester City az első félidőben 2–0-ra vezetett és kiüthette volna ellenfelét, aztán jött Pogba és Smalling.

2018.04.01 16:37:34

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Ezelőtt 1990-ben sikerült ez a bravúr, még a Thorstvedt-, Gascoigne-, Lineker-féle Spursnek.

2018.03.26 23:33:45

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A setúbali nem bújt ki a bőréből. Korábbi klubjainál sem csapatai futballjának esztétikuma miatt rajongtak érte, sokkal inkább azok hatékonyságát, precizitását süvegelték meg.