MU: Mourinho „fergusoni időig” szolgálná a klubot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.19. 12:19
null
José Mourinho még sokáig az MU menedzsere maradna (Fotó: AFP)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United menedzsere, José Mourinho az ESPN-nek adott interjúban elárulta, hogy elődeivel ellentétben hosszú távra tervez az MU-nál.

 

David Moyes és Louis van Gaal manchesteri edzősködése sem tartott túlságosan sokáig: a manchesterieket mindkét szakemberrel elkerülték a sikerek, így egyikük sem tudta bebetonozni magát Sir Alex Ferguson utódjaként.

José Mourinho ezzel szemben már az első idényében megnyerte az Európa-ligát és a Ligakupát, és visszajuttatta a csapatot a Bajnokok Ligájába. Bár előző csapatainál nem tudott egyhuzamban három évnél többet eltölteni, ezúttal lát rá esélyt, hogy hosszabb időre elkötelezze magát.

„Készen állok az elkövetkezendő tizenöt esztendőre. Hogy itt? Igen, miért, ne? – kérdezett vissza José Mourinho. – El kell ismernem, manapság hihetetlenül nehéz ezt megcsinálni, mivel hatalmas nyomás nehezedik a menedzserekre.”

„Győztes nyilván csak egy lehet, én azonban ennél tovább próbálok menni a munkámmal, olyan területekre is hatással akarok lenni, amelyek az emberek elgondolása alapján nem feltétlen tartoznak az edzői munkához. Az én nézetemben ez a munka sokkal többről szól, mint hogy a pálya szélén álldogáljak és szállítsam a jó eredményeket.”

„Ez a klub hosszú éveken keresztül gyakorlatilag egyet jelentett Sir Alex Fergusonnal. Az emberek hozzászoktak ehhez, és az ezzel járó stabilitás előnyeivel. David Moyes és Louis van Gaal után én is ezt a stabilitást szeretném megadni. Ezt persze ki kell érdemelni, de ezen munkálkodom minden erőmmel” – mondta Mourinho, hozzátéve, manapság szinte lehetetlen ilyen hosszútávra tervezni.

„Az egyik évben még hatalmas sikert érsz el, amit aztán a másodikban nem sikerül megismételni, így rögtön menesztenek. Ez történt velem a Chelsea-nél vagy akár Claudio Ranierivel a Leicester Citynél, és még sok másik szakemberrel megesik majd ez. Manapság az emberek sokkal inkább rövidtávra terveznek, mint korábban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik