nemzetisport.hu 2017.09.12 11:18 Frissítve: 2017.09.12 14:36

MU: Mourinho elárulta, ki volt a legjobb, akit valaha edzett

José Mourinho, a Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere rendkívül meglepő nevet mondott, amikor arról volt szó, ki a legjobb, akit pályafutása során valaha edzett.

 

Merthogy a portugál szakember eddigi karrierje során dolgozott együtt például John Terryvel, Didier Drogbával, Cristiano Ronaldóval, Wayne Rooneyval, Zlatan Ibrahimoviccsal vagy épp Eden Hazard-ral – hogy néhány klasszist említsünk az egyébként elég hosszú listából.

Igen ám, de Mourinho meglepő névvel állt elő, amikor arra kérték, emeljen ki valakit, akit valaha edzett.

„Nemanja Matics – vágta rá egyből a Manchester United menedzsere. – Nem mondhatnám, hogy találkoztam volna nála jobb sráccal a karrierem során. Van vele kapcsolatban valami, ami örökké bennem lesz. Emlékszem, az egyik mérkőzésen csere volt, és beküldtem a második félidőre. Lehoztam azonban a hetvenedik perc környékén.

„A sajtó persze valami elképesztően jó sztorit várt tőlem, vért akart. Az enyémet, Matics vérét, mindkettőnkét. Rendkívül el volt keseredve, és igazából én is, mivel ez valami olyasmi volt, amit a karrierem során talán kétszer húztam meg.”

„Másnap viszont Matics odajött hozzám, és azt mondta: »Szomorú vagyok, de az én hibám. Nem örülök annak, hogy lehoztál, de csak magamat okolhatom, mert nem játszottam jól, érthető, hogy ezek után lecseréltél. Úgyhogy folytassuk, menjünk tovább.«”

„Sokáig nem dolgoztunk akkor együtt, mert néhány hétre rá kirúgtak, de Matics volt az egyik olyan játékos, akivel utána is közeli kapcsolatban maradtunk. Úgyhogy tudom, milyen, ráadásul azóta sokkal érettebb lett.”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.03.13 14:39:10

Angol labdarúgás M. G.

Az angol televíziós és rádiócsatornáknak már számos alkalommal okoztak fejfájást (szak)kommentátoraik.

2018.03.10 11:49:35

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

José Mourinho csapata megbénította Jürgen Kloppék támadójátékát, megérdemelten győzött.

2018.03.04 16:13:14

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A listavezető nem rendezett gólzáport, de esélyt sem adott a címvédőnek.

2018.03.02 11:50:04

Angol labdarúgás M. G.

Olyan letargiát ritkán érezni, mint az Arsenal–Manchester City meccsen • Keown: a '80-as évek eleje óta nem volt ilyen rossz.

2018.03.01 20:29:30

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Lehangoló este a hazaiaknak: üres lelátók, magába roskadt Wenger, a listavezető szünet után már tartalékolt.