MU: „Köszönöm a gratulációkat” – Van Gaal odaszúrt a médiának

Vágólapra másolva!
2016.05.22. 09:44
Louis van Gaal, a Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere büszkén nyilatkozott az újságíróknak, miután együttese 2–1-re legyőzte a Crystal Palace-t az FA-kupa döntőjében, és így elhódította a trófeát. A holland szakember a menesztését övező pletykákra a tőle már megszokott szarkasztikus módon reagált.

„Már a kinevezésemkor elmondtam, ez egy hosszú folyamat lesz. Fel kellett rázni a játékosaimat, amit meg is tettem, és a rengeteg sérülés ellenére is mi emelhettük magasba az FA-kupát. Büszke vagyok rá, hogy Sir Alex Ferguson óta én vagyok az első menedzser, aki az MU-val megnyert egy jelentős trófeát, ráadásul ez történelem, hiszen három másik országban is hasonló sikereket értem el, kétlem, hogy ezt rajtam kívül sokan elmondhatják magukról. Hihetetlen érzés.”

Van Gaal elismerte, különösen fontos volt neki az FA-kupa-győzelem, hiszen ebben a sorozatban a klub hosszú ideje, tizenkét éve nem tudott diadalmaskodni.

„Sokat jelent, mert ez volt a célom. Az angol futball, a kultúra elsajátítása mellett lényeges volt, hogy kupát nyerjek a csapattal.”

Mint megírtuk, a BBC biztos benne, hogy a Manchester United a jövő hét elején hivatalosan is meneszti a szakvezetőt, akinek a helyét a portugál José Mourinho veszi át. Van Gaal a pletykákra reagálva odaszúrt az őt kérdező újságíróknak.

„Megmutatom a kupát. Nem beszélek »a médiában dolgozó barátaimmal«, akik már hat hónapja kirúgtak engem. Nem szeretnék a távozásomról beszélni” – válaszolt a jövőjét firtató kérdésre a holland tréner, aki a sajtótájékoztatóról végül dacosan távozott, miközben szarkasztikusan megjegyezte: „köszöni a gratulációkat”.

Alan Pardew, a Crystal Palace menedzsere a vereség ellenére is büszke volt a játékosaira, ugyanakkor elégedetlenségét fejezte ki Mark Clattenburg azon döntésével kapcsolatban, hogy a játékvezető a 18. percben érvénytelenítette Connor Wickham találatát, mivel előtte Chris Smalling sárga lapot érően szabálytalankodott a Palace játékosával szemben, ám Clattenburg nem ítélt előnyszabályt, hanem félbeszakította az akciót.

„Csalódott vagyok, különösen a Wickhammel történt szituációban meghozott döntését illetően. Látni lehetett, hogy Wickham előbb kel fel a lerántás után, meglesz az előnye Smallinggal szemben, ráadásul középen érkezett Yannick Bolasie, ő is ajtó-ablak helyzetben kaphatta volna a labdát. A gól érvénytelenítése igazán érdekes ítélet volt…”

Pardew elnézést kért, amikor csapata vezető találatánál, a 78. percben táncolni kezdett az alapvonalnál.

„Élveztem a pillanatot, nem mindennap adatik meg egy menedzsernek ilyesmi FA-kupa-fináléban. Bocsássanak meg a táncért, csak azért volt, mert élveztem.”

Pardew tánca



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik