MU: járványbiztosra alakították át az Old Traffordot

MTI, N. T.MTI, N. T.
Vágólapra másolva!
2020.10.28. 19:08
null
Az Old Trafford stadion készen áll a szurkolók fogadására (Fotó: AFP)
Az Old Trafford stadion készen áll arra, hogy a koronavírus-járvány miatti szigorú szabályok betartásával is nézőket fogadjon a Manchester United labdarúgócsapatának hazai mérkőzésein.

Collette Roche, a klub operatív igazgatója szerdán azt mondta, átalakították a 76 ezer fő befogadására alkalmas létesítményt, így amint a brit kormány újra engedélyezi, hogy nézők előtt rendezzék a mérkőzéseket, azonnal ki tudnak nyitni. A tervek szerint 23 500 nézőt fogadnának be.

A helyi törvényhozás eredetileg októbertől szerette volna ismét engedélyezni a nézők számára a belépést, ám az emelkedő fertőzésszám miatt elnapolta döntését.

Roche kijelentette, elég furcsa, hogy a mozik és a színházak nyitva állnak, stadionokba viszont nem mehetnek az emberek.

„Biztos vagyok abban, hogy biztonsággal el tudnánk helyezni a drukkereket. Rendkívül érdekes, hogy máshol lehet gyülekezni, itt azonban nem” – fogalmazott a sportvezető.

A Manchester United szurkolói legutóbb márciusban, a városi rivális City elleni összecsapáson láthatták élőben kedvenceiket. Korábban a klub azt jelentette, a pandémia nyomán csak a kiesett jegybevételek miatt 70 millió fonttal (28.5 milliárd forinttal) csökkent a profitjuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik