MU: Haalandot Manchesterbe tartó gépen látták – sajtóhír

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.12.20. 12:33
null
Erling Haaland a Bajnokok Ligája után a Premier League-ben is összecsaphat a Liverpoollal? (Fotó: AFP)
Egybehangzó angol és norvég sajtóhírek szerint Erling Haaland és menedzsmentje az ünnepi időszakot kihasználva Manchesterbe utazik, ahol a United képviselőivel tárgyalnak. A Red Bull Salzburg 19 éves labdarúgóját reggel egy norvég reptéren látták, amint becsekkol a Stavangerből Manchesterbe tartó, 9.46-os járatra... 

 

A norvég TV2 utolérte Haaland édesapját, a korábbi Premier League-játékos Alf-Inge Haalandot, aki nem volt hajlandó megerősíteni a hírt.

Angliában, a Watford elleni hétvégi bajnokit felvezető sajtótájékoztatón Ole Gunnar Solskjaer sem kerülhette el a kérdést, az ifjú norvég Manchesterbe tart-e.

„Ha jól tudom, téli szünete van, semmi meglepő nincs abban, ha utazgat kicsit. Stavanger nagyváros (Norvégia 4. legnépesebb városa – a szerk.), sokfelé lehet onnan repülni, nem csak Manchesterbe. Az igazat megvallva nem hinném, hogy Manchesterbe repülne épp” – reagált a United norvég menedzsere.

Haaland Solskjaertól kapott lehetőséget a Moldénál (Fotó: tv2.no)
Haaland Solskjaertól kapott lehetőséget a Moldénál (Fotó: tv2.no)

Érdekesség, hogy anno épp Solskjaer volt az, aki a Molde együtteséhez vitte a fiatal támadót, akit egy, a Brann Bergen ellen elért mesternégyese után stílusa alapján Romelu Lukakuhoz hasonlított.

Közben a 360Source nevű Twitter-oldal arról számolt be – mit ad Isten? – a Haaland mellett az utóbbi időben tanácsadóként felbukkanó játékosügynök, Mino Raiola, valamint a Haaland családdal és Solskjaerral egyaránt baráti viszonyt ápoló, a norvég tréner karrierjét hivatalosan is menedzselő Jim Solbakken egyaránt Manchesterben tartózkodik.

Haaland az ősszel több rekordot is megdöntött a Bajnokok Ligájában, amelyben a hat csoportmeccsen összesen nyolc gól szerzett a Salzburg színeiben. Az osztrák bajnokságban 14 bajnokin 16 gólnál és hat asszisztnál jár. Ausztriában az év játékosának is megválasztották.

A 19 éves csatárt az elmúlt hónapokban majd egy tucat európai élcsapattal kapcsolatba hozták, az viszont csak néhány hete derült ki, hogy salzburgi szerződése tartalmaz egy záradékot, így 2020 januárjában 20 millió euróért is meg lehet vásárolni.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik