MU: Gündogan távozása miatt nem jöhet végül Hummels?

Vágólapra másolva!
2015.05.05. 11:22
null
Ha Ilkay Gündogan elhagyja a BVB-t, akkor Mats Hummelsnek maradnia kell? (Reuters)
Aggódhat a Premier League-ben szereplő Manchester United vezetősége, egyik legnagyobb nyári célpontjának, a Borussia Dortmund német világbajnok középhátvédjének, Mats Hummelsnek a megszerzésével kapcsolatban ugyanis egyre több nehézség vetődik fel.



Mint ismert, a Borussia Dortmund német válogatott középpályása, Ilkay Gündogan úgy döntött, nem hosszabbítja meg 2016 nyarán lejáró szerződését a klubbal, sokan pedig már azt is tudni vélik, hogy a 24 éves játékos mindenképpen távozni szeretne már 2015 nyarán – a kilencszeres német válogatott labdarúgót legtöbbször a rivális Bayern Münchennel és a Manchester Uniteddel boronálják össze.

Igen ám, de Gündogan csapattársa, a világbajnok Mats Hummels is elhagyná a Dortmundot, ő nagy valószínűség szerint a Manchester Unitednél folytatná pályafutását, de Manchesterben egyre nagyobb az aggodalom a transzfer létrejöttét illetően, a BVB ugyanis olyan átigazolási politikát folytat, miszerint egyszerre több kulcsjátékosát nem engedi el.

Ha a németek továbbra is ragaszkodnak ehhez a politikához, akkor ezen a nyáron a Gündogan, Hummels párosból csak az egyiknek intenek búcsút, és könnyen elképzelhető, hogy az illető inkább a középpályás lesz.

Michael Zorc, a Dortmund sportigazgatója is azt mondta, hogy Gündogantól szinte biztosan búcsút vesznek, ellenben Hummelst mindenképpen szeretnék megtartani.

Az angolok abban reménykednek, hogy a gárdától az idény végén távozó vezetőedző, Jürgen Klopp után új korszak kezdődik a BVB-nél, és ezáltal a klub átigazolási politikája is megváltozik, a csapat irányítását átvevő Thomas Tuchel pedig nem ragaszkodik majd egyik játékoshoz sem.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik