MU: „Egy vagy két év? Ibra még ötöt is elbírna!”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.19. 18:27
null
Zlatan Ibrahimovic még mindig tele van energiával (Fotó: AFP)
Michael Andersson azt nyilatkozta honfitársáról, a felnőttek között nála, még a Malmöben 17 évesen bemutatkozó Zlatan Ibrahimovicról, hogy a labdarúgó akár három vagy éppen öt évig is képes helytállni, akár a Manchester Unitedban is.

„Zlatan képességei nagyon jól passzolnak a United játékába – mondta a goal.com-nak a svéd szakember, aki korábban maga is válogatott játékos volt. – Bár ő képes volt minden ligához alkalmazkodni, ahol megfordult. Nem hinném, hogy addig eljátszik, de akár negyvenéves koráig is elfutballozhat ezen a szinten. Szerencséje is volt, hogy a súlyos sérülések nem hátráltatták a karrierjét. Nem tartom lehetetlennek, hogy még további három vagy akár öt évet is lehúzzon a Unitedban.”

Zlatan Ibrahimovic most 35 éves, a közelmúltban olyan korszakos egyéniségek játszottak a 40-es éveikben az MU-ban, mint Edwin van der Sar és Ryan Giggs.

A svéd támadó tavaly nyáron szabadügynökként 1+1 évre szerződött az MU-hoz, amely a közelmúltban érvényesítette az opciós évet. José Mourinho, az együttes menedzsere akár rögtön két évvel is megtoldotta volna a megállapodást. Michael Andersson szerint nem véletlen a ragaszkodás: Malmö után Manchesterben újabb otthonra lelt a gólerős támadó, hiszen tisztelik és elismerik.

„Zlatan mindig is a figyelem középpontjában akar lenni. Mindig az aktuális klubja központi figurája volt, akár már fiatalon is. Ez a személyiségéből fakad, elvárja, hogy nyomás nehezedjen rá. Ha végignézzük a pályafutását, a legjobb klubokban fordult meg, ahol meghatározó szerepet töltött be. Lehetséges, hogy az MU-val még nyer trófeát, de persze ez nehéz feladat.

Viszont éppen ez a fajta kihívás az, amit Zlatan annyira szeret. A United kezd egyre jobban játszani, mintha egy másik csapat lenne, mint amit az előző szezonban láttunk. Ebben pedig Zlatannak döntő érdemei vannak, Mourinhóval egyetemben. Így minden idők legjobb svéd, és az egyik legjobb európai labdarúgója a pályafutása végén elhalkíthatná a kritikusait, különösen a vele mindig szigorú briteket.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik