nemzetisport.hu 2017.10.03 11:52 Frissítve: 2017.10.03 14:35

MU: csúszik Ibra visszatérése? Az orvosa óva inti a klubot

Noha az elmúlt hónapokban rengeteget lehetett hallani arról, hogy Zlatan Ibrahimovic akár már januárban visszatérhet súlyos térdsérülése után, a Manchester United szurkolóinak vélhetően még tovább kell várniuk a svéd klasszis visszatérésére.

 

Az áprilisban keresztszalag-szakadást szenvedő svéd csatár esetében José Mourinho azt mondta, leghamarabb januárban számíthat Ibrahimovicra, igaz, ezt követően azonban azt pletykálták, a 36 éves támadó rehabilitációja olyannyira jól halad, hogy az is elképzelhető, hogy már a 2017-es év végén ismét játszhat.

Dr. Freddie Fu, az Ibra térdműtétjét elvégző orvos most azonban arról beszélt, az angol klubnak nem kellene siettetnie a sztár visszatérését.

„Nem aggódóm a sérülését illetően, az ebből való felépülés mindig időt vesz igénybe. A bajnokság most kezdődött, a Manchester United nincs rászorulva, hogy siettesse Ibrahimovic visszatérését, nincs rá szüksége. Ibra nagyon erős, de a labdarúgás még mindig harcias sport. Mint orvos, természetesen szeretném, ha csak és kizárólag akkor térne vissza, amikor már teljes mértékig készen áll a játékra, számos eset akad ugyanis, amikor valaki idő előtt pályára lép, és nagy baj lesz belőle.”

Fu egyébként megerősítette Ibrahimovic nem mindennapi tulajdonságait.

„Eddig mintegy hatvan profi játékost kezeltem, de Ibra egyértelműen az egyik legjobb és legerősebb közülük. Nagyon magabiztos, erős jelleme van, már az operáció előtt meg volt róla győződve, hogy visszatér a sérülésből és nem ér véget a pályafutása. Amikor a térdét megvizsgáltam, azzal szembesültem, hogy a sérült szalag kivételével az izomzata és a térde többi része olyan jó állapotban volt, mint egy tizenöt éves fiúé – nem is hasonlított egy futballistáéra, aki sok éve kemény fizikai párharcokat vív. Nagyon simán is ment a műtét.”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.10.14 11:37:57

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

José Mourinho csapata a Pool elleni rangadó után is veretlen maradt az angol élvonalban.

2017.09.30 11:42:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A „kékek” támadójátéka gyakorlatilag elhalt Álvaro Morata megsérülésével.

2017.09.17 13:53:33

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Pedro és Ramsey is közel járt a gólhoz • David Luiz durva belépője után azonnal pirosat kapott.

2017.09.09 12:48:36

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A karaterúgás előtt is vezetett már a hazai csapat, amely bosszúból alaposan kitömte Jürgen Kloppékat.

2017.09.01 23:49:05

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Pótolt a Dortmund és a Monaco, lebegtetett a Bayern, a PSG-nek már csak kölcsönre futja.