MU: Blind az első meccsen észrevette a különbséget

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.24. 20:45
Daley Blind, a Manchester United tavaly nyáron szerződtetett labdarúgója beszélt az angol élvonalbeli bajnokság (Premier League) iramáról, és néhány szót ejtett a „vörös ördögök” menedzseréről, Louis van Gaalról is.

A Manchester United középpályása a nyári átigazolási időszak utolsó napján csatlakozott a Manchester Unitedhez. A manchesteri vörösök 14 millió fontot fizettek érte az Ajaxnak. Húsz tétmérkőzésen lépett pályára, és két gólt szerzett.

Az ifjabbik Blindet – apja, Danny is válogatott labdarúgó volt – meglepte a tempó, amely az angol focit, azon belül a Premier League-et jellemzi.

„Angliában a játékos nem kap esélyt a szusszanásra, hihetetlenül nagy az iram. Amíg Hollandiában van egy kis idő pihenni, addig itt folyamatos pörgés van. Már az első meccsemen észrevettem a különbséget, kicsit el is fáradtam” – mondta az Inside Unitednak.

Blind két alkalommal is az utolsó percekben mentett pontot a Unitednak – a West Bromwich ellen 2–2-re (8. forduló) és a West Ham ellen 1–1-re (24. forduló) végződő mérkőzésen –, ám elismerte, hogy nem a gólszerzés az erőssége.

„A góllövés nem tartozik az erényeim közé, de folyamatosan dolgozom rajta” – tette hozzá.

Blind szót ejtett mesteréről, Louis van Gaalról, aki a holland válogatottnál is edzője volt: „A kritikák ellenére remek edző. Mindig magát adja, nagyon őszinte, megmondja az elképzeléseit és azt, hogy mit vár el.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik