MU: Beckham maradni akart, elmondta, miért távozott

Vágólapra másolva!
2017.01.30. 15:41
null
Beckham maradt volna, a Barca ajánlata azonban közbeszólt (Fotó: NSO-montázs)
A Manchester United korábbi középpályása, David Beckham a BBC-nek elárulta, hogy annak idején nem önszántából hagyta el a „vörös ördögöket” és szerződött a Real Madridhoz.

A 115-szörös angol válogatott kiválóság 2003 nyarán 35 millió euróért cserébe távozott a spanyol fővárosi klubhoz. Kevesen tudják, de Beckham eredetileg maradni szeretett volna a Manchester Unitednél. Távozásában fontos szerepet játszott, hogy tudtán kívül a United és a Barcelona megegyezett egymással a klubváltásáról.

„Nem volt szó semmiféle bosszúról. Megbántott és dühös voltam abban az időben, mert a szezon során fontos mérkőzéseken maradtam ki a csapatból, mindazonáltal sohasem gondoltam volna, hogy ez a távozásomhoz vezet” – mondta Beckham a BBC-nek, majd rátért a lényegre.

„Az Egyesült Államokban nyaraltam éppen Victoriával, amikor az egyik barátom felhívott azzal a hírrel, hogy a Sky Sports szerint a United és a Barcelona megegyezett egymással az átigazolásomról. Azt feleltem erre, hogy én erről semmit nem tudtam. Rögtön visszarepültem Angliába. Próbáltam rábírni Peter Kenyont (a Manchester United korábbi vezérigazgatója – a szerző), hogy beszélhessek Sir Alex Fergusonnal, ő azonban nemet mondott. Elárultam, hogy tudok a Barcelonával való tárgyalásról, Kenyon pedig elismerte, hogy megegyeztek. Ezután az ügynökömhöz fordultam, és kikötöttem, ha távozom, csakis a Real Madrid jöhet szóba. Még egy nap sem telt el, máris tárgyaltam a Real elnökével, és megegyeztünk, hogy hozzájuk igazolok.”

Beckham azt is elárulta, hogy eredeti tervei szerint nevelőklubjából szeretett volna visszavonulni.

„A távozásom után három évig nem voltam képes Manchester United-meccset nézni. Teljesen ledöbbentem, csalódott voltam, mert éppen akkor nyertük meg a bajnokságot. Azelőtt kétségem sem volt arról, hogy a Manchester Unitedből akarok visszavonulni, mert az volt az én csapatom. Sohasem vágytam rá, hogy elhagyjam a klubot.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik