MU: Az egyetlen igazság az volt… – Mourinho odaszúrt a médiának

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.20. 11:50
José Mourinhónak szemmel láthatóan elege van belőle, hogy a brit média rendre a Manchester Unitedtől való távozását ecseteli.

Tudnék-e nemet mondani Antero Henriquének (a PSG portugál sportigazgatója – a szerk.)? Még mindig lázba hoznak az új feladatok, ambiciózus edző vagyok, szóval nem tudom...” – idézte a portugál trénert a brit média néhány napja, José Mourinho szavai után pedig nem meglepő módon egyből jöttek a találgatások, hogy a szakember vajon mikor távozik a PSG-be.Tudnék-e nemet mondani Antero Henriquének (a PSG portugál sportigazgatója – a szerk.)? Még mindig lázba hoznak az új feladatok, ambiciózus edző vagyok, szóval nem tudom...” – idézte a portugál trénert a brit média néhány napja, José Mourinho szavai után pedig nem meglepő módon egyből jöttek a találgatások, hogy a szakember vajon mikor távozik a PSG-be.

Mourinho most odaszúrt a téma kapcsán a sajtónak.

„Azt hiszem, az angol médiának erre úgy is megvan már a válasza, elvégre az egyik nap arról cikkez, hogy öt évvel hosszabbítok itt, szezononként egymilliárd fontot keresek majd, a másik nap aztán már azt írják, hogy távozom és megyek a PSG-hez. Na, ez a válasz. A válasz az, hogy semmi sem történik. Nem írok alá új, ötéves szerződést, de nem is megyek Párizsba. Itt vagyok a Manchester Unitednél, és érvényes megállapodásom van a klubbal. Ennyi, nem több.”

„Az egyetlen mondat, amely igaz volt és amelynél nem értelmezték félre a szavaimat, az az volt, hogy nem a Manchester Unitednél fogom befejezni a karrierem. Megkérdezték tőlem, a modern futballban lehetséges-e, hogy valaki 15–20 éven át egy klubnál legyen. Szerintem Arsene Wenger az utolsó az Arsenalnál, akinél ez így történt. És úgy vélem, ez nem lehetséges, figyelembe véve a munkakörünket, az óriási nyomást, amellyel ez jár, és azt, ami körülvesz minket. Szerintem lehetetlen ilyen hosszú ideig kitartani. Ha most azt mondanám, három, négy vagy öt szezont tervezek még edzősködni, akkor rávágnám, hogy igen, a Manchester Unitednél fejeznem be a karrierem.”

„Én viszont jelenleg úgy vagyok vele, hogy legalább 15 esztendőt szeretnék még dolgozni, de mivel megítélésem szerint lehetetlen, hogy valaki 17 éven át egy klubnál legyen, így azt mondom, esélytelen, hogy az MU-nál hagyjam abba. Még ha ez is lenne a célom, hiába próbálnám meg, nincs esély rá. Wenger az utolsó. Ezért úgy vélem, nem a Manchester United lesz az utolsó együttesem. Ez a válaszom.”

A „vörös ördögökhöz” fűződő hír, hogy Mourinho több játékosával is szerződést hosszabbítana: a hírek szerint a szezon után Juan Matának, Phil Jonesnak, Ander Herrerának és Marouane Fellaininek is új megállapodást kínál az együttes.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik