MU: a klub korábbi klasszisa megvédte Mourinhót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.30. 17:22
null
Scholes szerint nem csupán Mourinho hibája, hogy gyengén teljesít a Manchester United (Forrás: AFP)
Paul Scholes szerint Sir Alex Ferguson megtehette, hogy a legnagyobb sztárjaival is összevesszen, és akár el is küldje őket a csapattól, José Mourinhónak viszont nem adatik meg ez a luxus. A volt futballista úgy látja, a menedzsmenten belüli feszültség csapódik le a csapat teljesítményén. 

 

„Vitathatatlan, hogy van némi rendetlenség a klub körül” – nyilatkozta Paul Scholes, miután a Manchester United 3–1-re kikapott a West Ham United otthonában, ezzel pedig legjobb esetben is a 10. helyen áll majd hét fordulót követően a Premier League-ben.

Míg korábbi klubtársa, Rio Ferdinand szerint a United lejtmenetét mindenképpen meg kell állítani, akár José Mourinho menesztésével is, addig Scholes védelmébe vette a menedzsert.

„Mielőtt ítélkezünk Mourinho fölött, nem szabad elfelejteni, hogy nem kapta meg a nyáron azt a pénzt, amit szeretett volna és így nem is tudott úgy igazolni. Persze az is igaz, hogy a korábbi időszakban már rengeteget költhetett játékosokra, különösen Victor Lindelöf és Eric Bailly ára volt meglepő a teljesítményükhöz képest. Az is egyértelmű, hogy korán van még ahhoz, hogy a nyáron igazolt Fredről véleményt mondjunk, neki is időt kell adni” – jelentette ki a Manchester Unitednél két periódusban összesen 499 bajnokin pályára lépő középpályás.

Scholes beszélt a csapaton belüli konfliktusokról, külön kiemelve a Mourinho és Paul Pogba közti feszültséget.

„Világosan látszik, hogy kisebb háború dúl José és a vezérigazgató Ed Woodward között, aki a kiadásokról dönt. Ez a feszültség pedig lecsapótik Mourinho, a stábja és a játékosok kapcsolatában is."

„Pogba továbbra is az egyik legjobb játékosa, bármilyen feszült is a helyzet, meg kell tudniuk oldani. Mourinho sem akarhatja elveszíteni. Sir Alex Ferguson idején tele volt a United minőségi játékosokkal, ha konfliktus keletkezett Beckham, Keane vagy Stam és a menedzser között, Ferguson megtehette, hogy kitette a csapatból őket. Mourinho számára nincs meg ez a luxus” – jelentette ki a most 43 éves, 66-szoros válogatott Scholes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik