MU: 400 ezer font percenként - 11 milliójukba fájt Zaha

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.03. 09:29
Szakmailag nem a legjobb vétele volt a Manchester United labdarúgócsapatának Wilfried Zaha, gazdaságilag azonban még inkább fájhatott a foglalkoztatása, amely súlyos milliókat vitt el. Szám szerint 11 millió angol fontot, mindezt 28 játékpercért.
Wilfried Zaha (jobbra) manchesteri pályafutásának csúcspontja: 22 perc United-mezben a Newcastle United ellen (Fotó: Reuters)
Wilfried Zaha (jobbra) manchesteri pályafutásának csúcspontja: 22 perc United-mezben a Newcastle United ellen (Fotó: Reuters)

 

Az elefántcsontparti születésű, de az angol válogatottba addigra már bemutatkozó támadóért 2013 januárjának végén 10 millió fontot fizetett Sir Alex Ferguson a Crystal Palace-nak – ez volt a legendás skót menedzser utolsó igazolása –, ráadásul bónuszokkal 15 millióra is nőhetett volna az ára, de végül csak plusz egy került hozzá a válogatottbeli fellépése után. Zahát előbb rögtön kölcsönbe visszaadták a Palace-nak, majd utána kis fáziskéséssel, sikertelen manchesteri szárnypróbálgatások után a Cardiffhoz került. A most zajló szezont szintén a Palace kölcsönjátékosaként kezdte meg, de téli eladása után már végleg visszakerült a klubhoz Zaha játékjoga. Viszont már csak 3 millió fontot kaptak érte. (A 22 éves támadóval – aki eddig 19 tétmeccsen játszott a szezonban, támadóként egy gólt szerzett – 2020-ig állapodtak meg.)

Zaha kölcsönadási ideje alatt az MU-tól is kapott fizetést, méghozzá heti 35 ezer fontot. A támadó 2013 őszét töltötte az MU-nál, legtöbbször még a meccsre nevezett keretbe sem került be. A 15. és a 16. fordulóban léphetett pályára, mindkétszer csereként. A Newcastle United elleni vesztes meccsen 22, az Aston Villa elleni győztes bajnokin 6 percet kapott.

Némi matematikai művelet után kiszámítható, hogy a Zaha-transzfer az eltelt két évben 11 millió fontjába került a Manchester Unitednek. Nem kell felsőfokú végzettség, de talán még alapfokú sem, hogy megállapítást nyerjen: jó üzlet volt-e vagy sem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik