MU: 145 nap után újabb gól, Rooney négy év után triplázott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.27. 11:41
Wayne Rooney mesterhármasára alapozva a Manchester United idegenben 4–0-ra megverte az FC Bruges-t a labdarúgó Bajnokok Ligája playoffkörének visszavágóján, így kettős győzelemmel, 7–1-es összesítéssel feljutott a főtáblára. Az angol válogatott támadó 145 napos gólcsendjének vetett véget.

A Manchester United keretéből a nyári átigazolási időszakban Radamel Falcao és Robin van Persie is távozott a csatárok közül, és mivel a kölcsönből visszatérő Javier Hernándezen kívül más játékos nem érkezett ebbe a csapatrészbe, az MU-nak nagy szüksége lenne Rooney gólerős játékára.

A válogatott támadó azonban az utóbbi időben adós maradt a gólokkal, emiatt sok kritikát kapott az angol sajtótól.

„Ha nem lennék erős személyiség, lehet, hogy hatással lettek volna rám a negatív megnyilvánulások, de tisztában vagyok a képességeimmel. Amikor nem találtam a kapuba, akkor is sokat segítettem a csapattársaimnak” – mondta Rooney a BT Sportnak.

„Ha három, négy vagy öt meccsen nem szereztem volna gólt, lehet, hogy aggódtam volna, de még csak a szezon elején járunk. Biztos voltam benne, hogy kihasználom a lehetőségeimet” – tette hozzá a 29 éves csatár, aki ezt megelőzően április 4-én, vagyis 145 nappal ezelőtt talált a kapuba tétmérkőzésen.

Rooneyval kapcsolatban további érdekesség, hogy Louis van Gaal irányítása alatt először triplázott a Manchester Unitedben, míg előzőleg 2011 szeptemberében szerzett egy meccsen három gólt klubcsapatában.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik