FA-kupa: Mi voltunk a jobb csapat, de ilyen a futball – Mourinho

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.20. 11:33
null
Mourinho a vereség ellenére úgy érzi, mindent megtett (Fotó: AFP)
A Manchester United menedzsere, Jose Mourinho szerint a Chelsea nem érdemelte meg az FA-kupa-győzelmet szombaton, a döntőben ugyanis a portugál menedzser szerint kilenc emberrel védekeztek. A mérkőzést Eden Hazard első félidőben tizenegyesből szerzett góljával 1–0-ra nyerte meg a londoni együttes.

„Szerintem mi voltunk a jobb csapat, de ilyen a futball. Nagyon kíváncsi lennék, mit írna a sajtó, és mit mondanának az emberek, ha mi játszottunk volna így. De el tudom képzelni” – nyilatkozta Mourinho.

De a Manchester United sem villogott a támadások során, az első félidőben egyetlen lövés sem találta el a Chelsea kapuját, és ugyan a szünet után feljavult a játéka, nem bírt a nagyszerűen védő belga kapussal, Thibaut Courtois-val.

„Gratulálok a Chelsea-nek, de nem hiszem, hogy megérdemelte a győzelmet. A Manchester United menedzsereként tisztelnem kell az ellenfelet, és nem csupán azért, mert a korábbi klubomról van szó. De azt hiszem, inkább mi érdemeltük volna meg a győzelmet. Nem volt könnyű Romelu Lukaku nélkül játszanunk, és a Chelsea vezetése sem hülye, tisztában volt azzal, hogy így érdemes nyolc-kilenc embert felsorakoztatni a kapu előtt. Minden vereség fáj, de úgy megyek haza, hogy tudom, mindent megtettünk” – tette hozzá.

ANGOL FA-KUPA
DÖNTŐ
CHELSEA–MANCHESTER UNITED 1–0 (1–0)
London
, Wembley Stadion, 87 647 néző. Vezette: Oliver
Chelsea: Courtois – Azpilicueta, G. Cahill, Rüdiger – Kanté – Moses, Fabregas, T. Bakayoko, M. Alonso – E. Hazard (Willian, 91.), Giroud (Morata, 89.). Menedzser: Antonio Conte
Manchester United: De Gea – A. Valencia, Smalling, P. Jones (Mata, 87.), A. Young – Herrera, Pogba, Matics – A. Sánchez, Rashford (R. Lukaku, 73.), Lingard (Martial, 73.). Menedzser: José Mourinho
Gólszerző: E. Hazard (22. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik