Manchester United: Az első edzés után távozni akartam – Alexis Sánchez

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.09.04. 13:58
null
Alexis Sánchez elmondása szerint csak köszönettel tartozik a Manchester Unitednek (Fotó: AFP)
A nyári átigazolási idény során végleg az Interhez igazoló Alexis Sánchez elmondása szerint már az Arsenaltól megérkezését követően érezte, hogy nem jó valami a Manchester Unitednél, és az első edzését követően távozni akart a klubtól.

 

A chilei játékos az Instagram-oldalán tett közzé egy videót, amelyben az Old Traffordon szerzett tapasztalatait osztotta meg a követőivel – és amit hamar felkapott az angol sajtó.

„Elfogadtam a lehetőséget, hogy a Unitedhez igazoljak, mert csábító volt és nagyon kedveltem a klubot gyerekként. Amikor aláírtam, nem érdeklődtem afelől, mik zajlanak a klubnál. Az első edzés után rengeteg dologra jöttem rá, és amikor hazamentem, mondtam a családomnak és az ügynökömnek, hogy ha tehetném, széttépném a szerződésemet, és visszamennék az Arsenalhoz. Nevettek rajta, aztán mondtam, hogy valami nem jó itt, nem tűnik jónak a helyzet. Ugyanakkor addigra már aláírtam, úgyhogy itt maradtam” – kezdte Alexis Sánchez.

„Az első hónapokban ugyanez az érzés volt, nem voltunk egységes csapat ebben az időben. Az újságírók, a korábbi játékosok anélkül beszéltek, hogy tudták volna, mik zajlanak a színfalak mögött. Ha hibáztatni kellett valakit, mindig engem okoltak. Néha nem játszottam, máskor húsz-harminc perceket, de ez is az én hibám volt. Természetesen önkritikus vagyok, lehettek volna jobbak ezek a rövid időszakok.”

„Aztán ott voltak a sérülések, amik megint az én hibáim voltak, miközben valótlan dolgokat állítottak rólam. A sérülések megesnek, és nem voltam boldog ebben az időszakban. Ott volt a West Ham elleni meccs, amire be sem öltözhettem. Ilyen sosem történt meg velem, és rendkívül fájdalmas volt nekem. Azt mondtam, lehetetlen az, hogy a PL egyik legjobbjából öt hónap alatt odajussak, hogy arra sem vagyok elég jó, hogy a kispadra leüljek. Szomorú és dühös voltam. Hazamentem, másnap az edzésen még keményebben hajtottam, mert imádom, amit csinálok, a futballt. Az idény végére az új menedzsernek mondtam, hogy új környezetre van szükségem, ő pedig jelezte, hogy nem probléma, és elengedtek az Interhez. Köszönettel tartozom a Manchester Unitednek, hogy viselhettem a mezét és játszhattam a klubban. Dühítettek a nem működő dolgok, amik részben a nem megfelelő hangulat miatt alakultak ki, kissé családiasabb légkörben jobban tudtunk volna teljesíteni.”

„Most már azt mondom, hogy ez egy tanulási folyamat volt emberként és játékosként is. Szomorú vagyok, mert imádtam volna játszani, megnyerni minden lehetséges trófeát és boldoggá tenni a szurkolókat.”

Mi etapa en el Manchester United ha terminado y sólo tengo palabras de agradecimiento, aclaro y cierro éste tema.. My time at Manchester United has finished and I only have words to say thank you, I clarify and close it.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik