Man. United: Shearer cserélne, ő leváltaná De Geát a kapuban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.07.20. 09:44
null
Legalább egy gól David de Gea lelkén szárad a Manchester United Chelsea-től elszenvedett veresége után (Fotó: AFP)
Alan Shearer szerint a következő idényben David de Gea helyett Dean Hendersont kellene a Manchester United labdarúgócsapatának kapujába állítani.


A korábbi 63-szoros angol válogatott csatár, a Premier League történetének legeredményesebb játékosa az FA-kupa vasárnapi második elődöntője után fogalmazta meg határozott véleményét, miután a spanyol kapus az első félidő hajrájában és a második elején is hibázott. A találkozót a Chelsea 3–1-re nyerte meg, ezzel magabiztosan jutott az augusztus 1-jei fináléba, amelyben az Arsenallal találkozik.

A 29 éves De Gea korábban is többször bizonytalankodott, emiatt felerősödtek a cseréjét szorgalmazó hangok, miközben az évek óta kölcsönben szereplő, az elmúlt két idényben a Sheffield Unitedben védő 23 esztendős Henderson megbízható teljesítményt nyújt.

Ha egy kapus elkövet egy hibát, esetleg kettőt, gondolhatod még azt, hogy ragaszkodnod kell hozzá, de itt ez többször előfordul” – indokolta álláspontját Shearer, jelezve, hogy itt lenne az ideje Henderson visszahívásának.

Ole Gunnar Solskjaer, az MU vezetőedzője úgy vélekedett a mérkőzés után, hogy De Gea – a hibák ellenére – mentálisan erős, a klub korábbi védője, Phil Neville ugyanakkor úgy látja, hogy a spanyol kapus önbizalomhiányban szenved, szerinte egy jobb formában lévő De Gea mindhárom, gólt eredményező lövést hárította volna. Éppen ezért ő még nem cserélné le.

ANGOL FA-KUPA
ELŐDÖNTŐ
Manchester United–Chelsea 1–3 (Bruno Fernandes 86. – 11-esből, ill. Giroud 45+11., Mount 46., Maguire 75. – öngól)

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik