Man. United: Rashford az Eb-n? Hodgson válaszolt!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.22. 09:55
null
„Badarság lenne azt állítani, hogy nem áll készen egy ekkora megmérettetésre” (Fotó: Action Images)
Roy Hodgsonra, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányára jó benyomást tett Marcus Rashford, a Manchester United 18 éves játékosa, így az sem kizárt, hogy a támadó ott lesz az Európa-bajnokságon.

 

Marcus Rashford. Egy labdarúgó, akit valószínűleg fél évvel ezelőtt még csak az MU fanatikusai ismertek, ám napjainkban már mindenki róla beszél a futball berkein belül. A 18 éves játékos 2015 novemberében kapott először helyet a felnőttcsapat keretében, majd a sérülésektől tizedelt Unitedben 2016. február 25-én a Midtjylland elleni Európa-liga párharc visszavágóján mutatkozott be (ráadásul kezdőként) az Old Traffordon, mert Anthony Martial megsérült a bemelegítés során. A fiatal csatár duplázott, míg a csapat továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

Három nappal később Louis van Gaal, a Manchester United menedzsere szintén kezdőként szavazott bizalmat Rashfordnak az Arsenal elleni hazai bajnoki mérkőzésen. A találkozó végeredménye 3–2 lett, a fiatal játékos ismét duplázott, majd egy gólpasszt is kiosztott. Három nap alatt egy ifjú labdarúgó álma valósággá vált „Az Álmok Színházában” (The Theatre of Dreams – az Old Trafford stadion beceneve).

Rashford azóta 13 tétmérkőzésen 7 gólt szerzett a United színeiben, jól beilleszkedett a felnőttcsapatba, s ez Roy Hodgson figyelmét is felkeltette.

„Merész döntés lenne kivinni őt az Európa-bajnokságra, ami azt jelentené, hogy ki kellene hagynom olyasvalakit a keretből, akit talán több okom lenne behívni. De soha nem lehet tudni. Badarság lenne azt állítani, hogy nem áll készen egy ekkora megmérettetésre, mert biztos vagyok benne, hogy meg tudná csinálni. Ha elég hely lenne a keretben, és egy harmincfős gárdán gondolkoznánk, valószínűleg számítanánk rá. Ellenben, amikor már a huszonhármas keret összetételen töri a fejét az ember, és négy-öt mérkőzésre tervez, ott már felvetődnek kérdések. A lényeg viszont, hogy lenyűgözött a játéka” – mondta a szövetségi kapitány az espn-nek.

Wayne Rooney, a válogatott csapatkapitánya 2004-ben szintén 18 évesen (akkor még hivatalosan Everton-játékosként) szerepelt a portugáliai kontinenstornán. Amennyiben a sérülések is elkerülik őt, biztosan ott lesz Franciaországban. A szövetségi kapitány szerint nem kétség, hogy a 30 éves csatár ugyanolyan szenvedélyes és energikus most is, mint akkor.

Ha Hodgson úgy dönt, hogy kiviszi Rashfordot az Eb-re, és az angolok bejutnak a döntőbe, ott pedig szerephez jut a játékos, ő lehet minden idők legfiatalabb futballistája az Eb-döntők történetében.

A 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra május 12-én jelöli ki 23 fős keretét Roy Hodgson.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik