Man. United: ezért nem vágja magát földhöz többé Van Gaal

Vágólapra másolva!
2016.03.02. 06:46
null
Van Gaal dobott egy hátast (Fotó: AFP)
Louis van Gaal, a Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere nemcsak Marcus Rashfordról beszélt keddi sajtótájékoztatóján, hanem arról is, miért ne várjunk többé olyan nagyjelenetet tőle, mint amilyent az Arsenal ellen adott elő a partvonal mellett.

„Az ilyesmi nem illeszkedik az edzői filozófiámba, mert nem hiszem, hogy a technikai zónából ekképp befolyásolható egy mérkőzés alakulása. Nem vagyok bohóc, Louis van Gaal vagyok, emberi lény és menedzser” – mondta Louis van Gaal, aki kitart amellett: nem kívánta megszégyeníteni a játékvezetőket, amikor teátrálisan elterült a gyepen, illusztrálandó az Arsenal játékosának műesését.

„Mérkőzés közben a futballistáknak a játékkal kell foglalkozniuk, nem a menedzserrel. Néha előfordul, hogy ilyen akcióval próbálok segíteni nekik, de nekem elsősorban arra kell megtanítanom őket, hogy azon járjon az agyuk, amit az edzésen megbeszéltünk. Másfél éve dolgozunk együtt többek között azon, hogy a játéktéren keressék és vegyék észre a helyes megoldásokat. Az én tapasztalatom az, hogy nem az edző befolyásolja, mi történik a pályán, hanem a játékosok.”

A Manchester United szerda este a Watfordot fogadja bajnoki mérkőzésen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik