Man. United: a kapuslegenda látja az erőt De Geában

Vágólapra másolva!
2012.11.26. 18:37
Peter Schmeichel, a Manchester United labdarúgócsapatának korábbi BL-győztes kapusa, csapatkapitánya úgy véli: bizonytalan megmozdulásai ellenére David De Gea hosszú távon megállja majd a helyét a MU kapujában – legalábbis a lelkiereje megvan hozzá.

„Csodálom Davidot. Nem emlékszem egyetlen játékosra sem, akit nála keményebben kritizáltak a Manchester Unitednél történt bemutatkozása után. S lám, neki nem tűnt el a mosoly az arcáról, képes feldolgozni a támadásokat" – mondta Schmeichel, akinek szimpatikus a spanyol kapus hozzáállása.

„Szép lassan kezdi letörölni magáról azt a bélyeget, amit rásütöttek. Nem magyarázkodott a médiában, nem kente másra a felelősséget a hibáiért, egyszerűen felvállalta a helyzetet. Fiatal még, huszonkét esztendős, szóval van mit tanulnia, de a mentális alapjai kétségtelenül megvannak ehhez."

De Geának általában azt vetik a szemére, hogy – szemben például Schmeichellel – nem védi megfelelő eréllyel a kapuja előterét. Az MU-val 1999-ben BL-t nyerő dán kapus erre azt mondja:

„Való igaz, én egészen más típusú kapus voltam, mint ő, számomra sohasem okozott problémát légi csatába bocsátkozni a labdáért. De látni kell, hogy a játék időközben megváltozott, már nincs olyan nagy szükség ezekre a kijövetelekre, mint akkoriban."

Schmeichel emlékeztetett: az utóbbi években a futball megváltozott, a játékosok másképp rúgják meg a labdát, kevesebb a magasan belőtt labda, Spanyolország válogatottja sokpasszos, földön zajló játékkal lett a világ ura – vagyis De Gea képességeit sem érdemes csak a légi parádéi alapján megítélni.

A Unitedet 2011 óta erősítő fiatal spanyol kapus bölcsességfoghúzás miatt az elmúlt hetekben nem lépett pályára, de reméli, szerdán a West Ham United elleni bajnokin ott lehet a csapatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik