Man. United: a drukkerek tovább kalapoznak a klubvételért

Vágólapra másolva!
2010.04.14. 14:18
Szerdán újra leülnek tárgyalni annak a stratégiai befektetőcsoportnak a tagjai, akiknek feltett szándéka megvásárolni a Manchester United labdarúgócsapatát mostani népszerűtlen tulajdonosától, az amerikai Glazer családtól.

A BBC információi szerint a módos Manchester United-szimpatizánsokat tömörítő Red Knights 700 millió fontos vételi ajánlathoz kutat forrásokat, és mai ülésén többek között azt tanulmányozza, milyen gazdasági formában lenne célszerű megvalósítani a beruházást.

A tekintélyes pénzintézet, a Goldman Sachs vezető kutatója, Jim O’Neill irányította csoport 30-40 fős, főleg bankárokból és ügyvédekből álló befektetői magot kíván toborozni, ám szeretné, ha a vékonyabb pénztárcájú szurkolók is tulajdonrészhez juthatnának.

A „Vörös Lovagok" korábban jelezték: az idény végéig nem tesznek vételi ajánlatot. Ugyanakkor a klubot 2005-ben 800 millió fontért megvásárló amerikai Glazer család leszögezte, nem áll szándékában megválni az MU-tól.

A United szurkolóinak jelentős részét nyugtalanítja kedvenc klubjuk tetemes, 700 millió fontosra becsült adósságállománya, ezért szerveztek mozgalmat annak érdekében, hogy rákényszerítsék az amerikai tulajdonost, váljon meg a klubtól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik