Man. City: „Y. Touré nem kap elég elismerést, mert afrikai”

Vágólapra másolva!
2014.03.04. 20:31
Samir Nasri, a Manchester City labdarúgója szerint csapattársa, Yaya Touré azért nem kapja meg a teljesítménye alapján amúgy számára kijáró elismerést, mert afrikai.

Tourét az elmúlt években sorozatban háromszor választották meg Afrika legjobb labdarúgójának, de Nasri szerint ha brazil vagy argentin lenne, akkor még nagyobb elismerés illetné meg.

„Ha nem afrikai volna, mindenki azt mondaná, hogy a ő legjobb középpályás a világon. Képes mindenre: gólt szerezni, védekezni, támadni. Amikor megkapja a labdát, elképesztően erőteljes” – mondta a Guardiannek a manchesteri szélső.

„Egyszerűen csak imádni lehet a játékát, mert nagyszerű labdarúgó. Talán kicsit elfogult vagyok, mert a barátom, de számomra a három legjobb középpályás között van a világon. Sajnos, az ellene szól, hogy elefántcsontparti. Ha argentin vagy brazil lenne, mindenki róla beszélne, mindenki. Nem akarok semmi rosszat mondani, de van néhány brazil és argentin, akik csak azért kapnak 40-50 millió fontos fizetéseket, mert ezekből az országokból jöttek” – tette hozzá a 26 éves francia játékos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik