Man. City: készül a Stoke ajánlata Dzekóért - sajtóhír

Vágólapra másolva!
2015.01.12. 14:41
null
Dzeko a bajnokaspiráns helyett egy középcsapatnál töltheti a tavaszt (Fotó: Reuters)
Angol sajtóhírek szerint a Stoke City labdarúgócsapata tesz egy kísérletet a Manchester Cityhez tartozó Edin Dzeko megszerzésére. A Newcastle centere pótolná a City kiszemeltjét, Roberto Martínez menedzser állítja, hogy Eto’óért és Colemanért sem kapott ajánlatot az Everton.

 

 

A Stoke a 26 éves marokkói Uszama Asszaidit az egész szezonra megkapta kölcsönbe a Liverpooltól, utóbbi klubnál azonban megfeleznék a kölcsönadás időtartamát, és a télen visszavinnék a támadót.

Így viszont a Stoke-nál megüresedne egy hely a csatársorban, márpedig a klubnál úgy gondolják, hogy Sergio Agüero felépülésével, Wilfried Bony esetleges téli megszerzésével a bajnokaspiráns Manchester Citynél kevés játéklehetőség jutna a december 10-e óta szintén sérülés miatt hiányzó bosnyák támadónak. Náluk viszont tavaszi kölcsönadása alatt játékba lendülhetne.

Ugyancsak angol sajtóhírek szerint a Newcastle United labdarúgójával, Papiss Demba Cissével pótolná a Swansea a Manchester City által erősen körbeudvarolt Wilfried Bonyt. A manchesteriekkel kapcsolatos mai hír, hogy a 21 éves Matija Nasztaszics a nyárig a Schalkéhez kerül kölcsönbe, a légiós 96 ezer eurós heti fizetést kap majd.

„Másfél év van még hátra a szerződésemből, most viszont az ANK-ra koncentrálok – futotta meg a szokásos tiszteletköröket a 29 éves szenegáli center. – Aztán majd meglátjuk, hogy alakul a jövőm a Newcastle-nál. Több klubbal is kapcsolatban vagyunk, a Swansea-vel és másokkal is.”

A Freiburgtól 2012-ben szerződtetett Cissé értékét a transfermarkt.de hétmillió euróra teszi, a most zajló PL-szezonban tizenhárom bajnokin kilencszer volt eredményes.

Bony a téli átigazolási időszak slágere lehet, angol sajtóhírek szerint a City 36 millió euróért vinné a támadót, akinek túl magas fizetési igénye – heti 200 ezer font – miatt nem köttetett meg eddig az üzlet.

Roberto Martínez, az Everton labdarúgócsapatának menedzsere szerint a klubhoz egyelőre nem érkezett ajánlat Seamus Colemanért és Samuel Eto’óért.

A nemzetközi sajtó a 26 éves ír védőt, aki kisebb megszakítással 2009 óta játszik az Evertonban, a Manchester Uniteddal boronálta össze, míg a tavaly nyáron szerződtetett, 33 éves Eto’ót az olasz sajtóban hozták kapcsolatba a Sampdoriával.

A rutinos kameruni támadó szerződése az Evertonnal 2016 nyaráig érvényes, míg Seamus Coleman 2019 nyaráig az angol klub lekötelezettje.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik