Man. City: Guardiola szerint sztárja mentális gondokkal küzd

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.22. 09:15
Josep Guardiola, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City menedzsere elmondta, a csapat védője, Vincent Kompany mentálisan nem áll készen arra, hogy visszatérjen a pályára.

Noha a Manchester City belga sztárja állítólag bevethető állapotban lett volna a csapat szerdai, Barcelona elleni Bajnokok Ligája mérkőzésén, Josep Guardiola a keretbe sem nevezte a védőt. A katalán menedzser elmondta, Kompanynak mentális problémái vannak.

„Hogy mi történt vele pontosan az elmúlt két évben, azt nem tudom, az orvosokkal mindenesetre próbáljuk kideríteni. Két vagy három nappal a Barca elleni meccs előtt úgy gondoltam, Kompany az akaratának és személyiségének köszönhetően felszívja magát, majd kedden az edzésen közölte velem, »nem érzi, hogy sikerülne«.”

Vincent Kompanynak karrierje során eddig összesen 43 (!) különféle sérülése volt, emiatt a belga már nem bízik a testében, nincs magabiztossága – Guardiola szerint legalábbis ez áll a háttérben.

„Kompany jelen pillanatban mentálisan nem áll készen, az elmúlt két év érezhetően megzavarta őt, ez az, ami a pályán kívül tartja. Nem is szeretnénk rá nyomást helyezni, nem támasztunk felé olyan elvárásokat, hogy hány meccset kellene például játszania. Csak annyit tehetünk, hogy próbáljuk őt edzésben tartani, aztán ha egészséges marad, szépen lassan bevetem, persze csak óvatosan. Meglátjuk, mi sül ki belőle. Úgy vélem, ha egy vagy két összecsapást végigjátszik és egészséges marad, akkor túllendül a holtponton és magabiztosabbá válik.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik