Manchester City: Kevin De Bruynére öt-hat hét kihagyás vár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.02. 13:04
null
De Bruyne újabb kihagyásra számíthat (Fotó: AFP)
Balszerencsés szezont fut Kevin De Bruyne, az angol Manchester City egyik kulcsjátékosa. A belga válogatott középpályás a Fulham elleni Ligakupa-mérkőzésen ismét megsérült, így újabb öt-hat hétre harcképtelenné vált – számolt be róla a manchesteri klub hivatalos honlapja.

 

A világbajnoki bronzérmes De Bruyne először mégaugusztus közepén, a Manchester City edzésén szenvedett térdsérülést. Emiatt sokáig csak egy bajnokin tudott pályára lépni a Premier League-ben, még az első fordulóban, az Arsenal 2–0-s legyőzésekor.

Két hónap elteltével tért vissza, de a harmadik meccsén, a Fulham elleni Ligakupa-találkozó hajrájában ráestek a térdére, s ezután le kellett cserélni. A klub hivatalos honlapján található beszámoló szerint a bal térdében sérült meg egy szalag, így öt-hat hétre ismét harcképtelenné vált.

A belga középpályás így minden bizonnyal lemarad legalább hat City-meccsről, köztük a jövő vasárnapi, Manchester United elleni városi derbiről.

A 27 éves középpályásnak az előző szezonban kulcsszerepe volt abban, hogy a Manchester City bajnok lett: 38 mérkőzésen nyolc gólt szerzett és 16 gólpasszt adott.

Manchester City on Twitter

Injury update on @DeBruyneKev. #mancity https://t.co/2MXI3UhWOp



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik