Man. City: büntetés vár a klubra a doppingszabályok megszegése miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.12. 12:14
Büntetés vár a Manchester City labdarúgócsapatára a doppingszabályok sorozatos megsértése miatt.

Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) szerdán közölte a Manchester Cityvel, hogy a doppingellenőrzésekre vonatkozó szabályok többszöri megsértése miatt büntetésre számíthat.

A szövetség doppingszabályzata kimondja, hogy minden klub napi szinten köteles tájékoztatást adni az első csapat, az U21-es csapat és az U18-as csapat edzéseinek időpontjáról. Ha egy játékos nem vesz részt az edzésen vagy idő előtt befejezi azt, akkor erről külön tájékoztatnia kell a doppingellenőrző szerveket, és jeleznie kell, hogy azon a napon mikor tud a rendelkezésükre állni.

Az angol futballkluboknál az Egyesült Királyság Doppingellenes Ügynöksége végzi a rajtaütésszerű ellenőrzéseket az FA nevében. A játékosoknak ilyenkor vér- és vizeletmintát kell szolgáltatniuk. Amennyiben ezt megtagadják, az ugyanolyan vétségnek számít, mintha pozitív doppingmintát adnának.

Az FA szabályzata szerint ha egy klub háromszor megszegi a rendelkezésre állási előírásokat, büntetés róható ki rá. A Manchester Citynél ez a helyzet áll fenn – nem egy konkrét játékos szegte meg a szabályokat, hanem a vezetők „felejtették el” tájékoztatni a hivatalos szerveket a csapataik edzésbeosztásáról, illetve arról, hogy a játékosok hol és mikor találhatók meg –, így valószínűleg pénzbüntetésre számíthat.

A klubnak január 19-ig van lehetősége küzdeni az igazáért, amennyiben nem fogadja el az ellene felhozott vádakat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik