Man. City: bírósági eljárás indult a pénzügyi fair play miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.16. 10:34
null
Foghatja a fejét Pep Guardiola, a bíróság elé került a Manchester City ügye (Fotó: AFP)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos honlapján közölte, hogy a bírósági kamarához küldte a Manchester City ügyét a pénzügyi fair play (FFP) miatt.

 

„A Klubok Pénzügyi Kontrollját Végző Testületének (CFCB) vezetője a szervezet független nyomozóival konzultálva úgy döntött, a bírósági kamarához küldi a Manchester City ügyét. A CFCB március hetedikén indított vizsgálatot a Manchester City ellen a pénzügyi fair play potenciális megszegése miatt, amit több sajtóorgánum is megjelentetett. Az UEFA a továbbiakban nem kommentálja az ügyet, amíg a bírósági kamara nem hozza meg döntését” – olvasható az európai szövetség közleményében.

A Manchester City állítólagos vétségeiről éppen hétfőn írtunk hosszabban, ide kattintva olvashat róla bővebben. Sajtóhírek szerint az UEFA vizsgáló bizottsága a Bajnokok Ligájából való kizárást kezdeményezte.

A Manchester City villámgyorsan reagált az UEFA döntésére, hivatalos honlapján rövid közleményt jelentetett meg.

„A Manchester City csalódott, de nem lepődött meg a CFCB bejelentésén. A médiában kiszivárogtatott információk jelzik, milyen folyamatról van szó. A Manchester City bízik benne, hogy a klub számára pozitív végeredménye lesz az ügynek, ha egy független jogi bizottság vizsgálja meg azt. A pénzügyi szabálysértések vádja hamis, a CFCB ajánlása figyelmen kívül hagyja a Manchester City által benyújtott perdöntő bizonyítékokat. A határozat hibákat, félreértéseket és zavaros megfogalmazásokat tartalmaz, ami a megfelelő kivizsgálás hiányát mutatja. A Manchester City által felvetett, nagy jelentőséggel bíró tisztázatlan dolgok a klub álláspontja szerint nem alapos és ellenséges folyamatra utalnak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik