Man. City: a FIFA vizsgálódik, újból megbüntethetik a klubot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.21. 15:40
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) megerősítette, hogy vizsgálja a Manchester Cityt. Ennél többet azonban nem tudni, a szervezet nem árul el többet, az angol élvonalbeli labdarúgóklubnál pedig nem tudnak ilyesmiről. Az egyelőre nem hivatalos hírek szerint a manchesteriek megsértették az ifjúsági játékosok igazolásáról szóló szabályokat.

A Manchester City tavaly szerződtette az akkor 16 éves Benjamín Garrét a Vélez Sarsfieldtől. A FIFA tisztázta a Premier League-ben szereplő klubot a nem megfelelő eljárás vádja alól, de az argentin klub nem nyugodott bele a döntésbe, és fellebbezett a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS). Az ügyet már júliusban tárgyalták, de ítéletet azóta sem hirdettek.

„Megerősíthetjük, hogy vizsgálódunk, de megjegyezzük, hogy a folyamatban lévő ügyekről nem adhatunk bővebb tájékoztatást” – jelentette ki a FIFA egyik szóvivője.

Májusban a Manchester Cityt egyszer már megbüntették 300 ezer fontra (104 millió forint) az ifjúsági játékosok szerződtetésével kapcsolatos szabálytalanságok miatt, és két évre eltiltották az ilyen kontraktusoktól, de a büntetés második évét, amely 2018. június 30. után kezdődik meg, három évre felfüggesztették.

A Manchester City kitart amellett, hogy Garré ügyében megfelelően járt el, összhangban a szabályokkal, és hogy nem is tudnak semmilyen FIFA-vizsgálatról.

Korábban a FIFA megerősítette, hogy vizsgálatot indított a Chelsea-vel szemben is a klub fiatalkorú játékosokra vonatkozó vásárlási politikája miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik