Man. City: a csapatkapitány üzleti diplomát szerzett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.29. 18:45
Gazdálkodás és menedzsment szakon lediplomázott a manchesteri egyetem üzleti karán Vincent Kompany, a Manchester City labdarúgócsapatának kapitánya. A hírt a játékos és az iskola is közleményben jelentette be.

Az utóbbi időszakban többször is sérüléssel bajlódó Kompany hasznosan töltötte kényszerpihenőjét, ugyanis gazdálkodás és menedzsment szakon diplomázott. Disszertációját a Premier League-ben szereplő klubokról írta, méghozzá a hazai pálya előnyét és a meccseket eldöntő fejlődést vizsgálva.

„Mindig úgy éreztem, hogy fontos számomra a tanulás, ezt még édesanyám nevelte belém gyermekkoromban. Azt hiszem, ez a diploma a megfelelő tisztelgés az emléke előtt. A manchesteri iskola tanterve optimális volt számomra – idézi a manchesteri egyetem honlapja Vincent Kompanyt. – Ha profi futballista vagy, a saját pénzügyeid menedzselése is olyan, mintha egy üzletet vezetnél. Fontos volt számomra, hogy megértsem azt, amit a könyvelőm mond, és hogy ki tudjak dolgozni egy tervet a pénzügyeimre."

Kompany elmondta, diplomamunkájához 25 jelenlegi vagy korábbi válogatott futballistával készített interjút, valamint azt is, hogy profi pályafutása befejezése után szeretne a sportéletben maradni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik