Man. City: a CAS döntött az átigazolási kizárásról

Vágólapra másolva!
2018.04.17. 19:43
null
Örülhetnek a Citynél, ezúttal megúszták a büntetést (Fotó: AFP)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) a Manchester Citynek adott igazat az argentin Vélez Sarsfielddel szemben, így az angol bajnok megússza a kizárást az átigazolási piacról.

 

Az ügy maga 2015-re nyúlik vissza, amikor Benjamín Garré két hetet Manchesterben töltött próbajátékon a klub engedélye nélkül. A Vélez állítása szerint a City már akkor megpróbálta elcsábítani a fiatal labdarúgót, amikor még csak 15 esztendős volt, ami egyértelműen szembemegy a FIFA fiatalkorúak átigazolásaira vonatkozó szabályzatával.

A manchesteriek tagadták, hogy megszegték volna a szabályokat. A klub közölte, hogy az argentin játékosnak olasz útlevele is volt, így nyílt lehetőség rá, hogy a 16. születésnapja után csatlakozzon a csapathoz, miután semmilyen szerződésben nem állt a Vélezszel. A FIFA éppen erre hivatkozva az angoloknak adott igazat, és bár a Vélez utána a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult, a kimenetel ugyanaz lett. Bár fellebbezésre van lehetőség, nem valószínű, hogy a CAS megváltoztatná a döntését.

A Manchester City átigazolási piacon való tevékenysége nem először okoz bonyodalmat: a klub 2019-ig nem igazolhat 18 év alatti játékost, ráadásul 300 ezer fontos bírságot is kellett fizetnie. Ugyanis egy 11 és egy 15 éves akadémista leigazolásánál megszegte a liga szabályait – szülői beleegyezés nélkül „tárgyalt” a két ifjonccal, ráadásul úgy, hogy mindkettejüknek volt klubja akkoriban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik