Liverpool: „Szalah ugyanúgy alázza meg a védőket, mint Messi”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.21. 16:38
null
Szalahot gyakorlatilag képtelenség tartani mostanában (Fotó: AFP)
Mohamed Szalah bámulatos szezonja a Liverpool korábbi kiváló támadója, John Aldridge figyelmét sem kerülte el: a 69-szeres ír válogatott szakember Lionel Messihez hasonlította az egyiptomit.

 

Szalah négy gólt szerzett a legutóbbi, Watford elleni meccsen – emellett egy gólpasszt is kiosztott –, így harminc bajnokit követően már 28 találatnál jár a „vörösök” mezében. A Romától 42 millió euróért szerződtetett egyiptomi klasszis a legeredményesebb debütálóvá lépett elő a Liverpoolnál, és ezt úgy, hogy még két hónap hátravan a szezonból.

Legutóbbi négyesével az Aranycipőért zajló versenyfutásban is komoly előnyre tett szert Lionel Messivel és Harry Kane-nel szemben, de ez teljesen megérdemelt a Liverpool színeiben 83 mérkőzésen 50-szer betaláló John Aldridge szerint.

„Lassan kifogyunk a jelzőkből, ha Szalah klasszisát kell dicsérni. A Watford elleni teljesítménye bámulatos volt, ráadásul ez olyan meccs volt, amelyen a csapat nem is játszott kiemelkedően jól. Egy másik alkalommal valószínűleg rutinból lehozták volna kettő–nullával, Szalah azonban új szintre emelte az egészet. A legnagyobb dicséret, amivel illethetem, hogy a 2013–2014-es szezonban látott Luis Suárez jut róla az eszembe. Ugyanakkor vannak Lionel Messire emlékeztető elemek a mozgásában, illetve a védőket is ugyanúgy alázza meg, mint az argentin. Suárez teljesítményénél nem láttam csatártól jobbat Liverpool-mezben, Szalah azonban ebben az idényben felülmúlja őt” – mondta Aldridge.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik