Liverpool: rekordbevételt könyvelhetett el a klub

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.08. 15:05
null
Coutinho eladása jól kifizetődött a Poolnak (Fotó: AFP)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool FC közölte az éves pénzügyi beszámolóját. Ebből derül ki, hogy a klub világrekordnak számító, 106 millió fontos adózás utáni nyereségre tett szert 2018-ban. 

A liverpooli klub adózás előtti nyeresége 125 millió font volt a múlt évben, ami azt jelenti, hogy több mint háromszorosára nőtt, hiszen az azt megelőző esztendőben az összeg 40 millió font volt az egyesületnél.

A klub pénzügyi rekordjában nagy szerepet játszott a Bajnokok Ligája-menetelés, hiszen a Pool egészen a döntőig jutott el, ezzel 72 milliót keresett. Szintén fontos mérföldkő volt a brazil sztár, Philippe Coutinho eladása, a spanyol FC Barcelona 142 millió fontért szerződtette a játékost.

A Liverpool FC teljes pénzügyi forgalma 90 millió fonttal 455 millió fontra nőtt úgy, hogy 190 millió fontot költött az első csapat megerősítésére. Mohamed Szalah, Virgil van Dijk, Andy Robertson, Dominic Solanke és Alex Oxlade-Chamberlain is a szóban forgó pénzügyi időszakban érkezett az együtteshez, amely aztán még megszerezte Naby Keitát, Fabinhót, Alissont és Xherdan Shaqirit is.

Az eddigi rekordot a Leicester City tartotta, amely a 2016–2017-es szezonban 80 milliós profitot termelt ki –írja a BBC.

A Liverpool médiából származó bevételei is elképesztő magasságokba emelkedtek, 66 millióról 220 millióra. A kereskedelmi bevételek 17 millióról 154-re, a meccsnapi bevételek 7 millióról 81-re nőttek.

A Liverpool a Deloitte könyvvizsgáló cég által készített és januárban nyilvánosságra hozott „pénzligában” két helyet javítva feljött a hetedik helyre. A jelentés a világ futballklubjait a bevételeik alapján rangsorolta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik