Liverpool: Nem vásároltunk össze egy csapatot – Klopp

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.26. 14:26
null
Jürgen Klopp mindent megtesz azért, hogy bajnok legyen a Liverpool (Fotó: AFP)
A BBC terjedelmes interjút készített a Liverpool menedzserével, Jürgen Klopp-pal, aki az erősítésekkel járó nyomásról, dortmundi időszakáról és Loris Kariusról is beszélt.

 

A „vörösök” közel 250 millió fontot elszórtak a mögöttünk hagyott tizenkét hónapban: Alisson, Virgil van Dijk, Naby Keita, Fabinho és Xherdan Shaqiri mind az elmúlt egy évben érkezett, igaz, Philippe Coutinho eladásából volt is bőven bevétele a liverpooli klubnak.

Jürgen Klopp nem érzi, hogy a minőségi erősítések miatt nyomás lenne csapatán, és bár a klub 1990 óta áhítozik a bajnoki címre, nem tudja garantálni, hogy a következő szezonban – először – Liverpoolba kerül a Premier League-trófea.

„Nem vásároltunk össze egy csapatot, miközben a többiek eladták az övéket, nem erről van szó. A Manchester City sem azért lett bajnok az előző szezonban, mert minden poszton náluk voltak a legjobb futballisták, hanem mert elképesztően játszottak, fantasztikus futballt mutattak be. Ami pedig a bajnokságot illeti, nem vezet egyenes út az aranyéremhez, borzasztóan nehéz dolgunk lesz. Mások is vannak, az viszont igaz, hogy erősödtünk, hogy mindez mit jelent a ligában, azt meglátjuk. Hogy megígérhetem-e az első helyet? Természetesen nem. Hogy tehetném? Mindazonáltal harcolni fogunk érte, ezt az elmúlt évekhez hasonlóan most is megígérhetjük.”

A német szakember felelevenítette dortmundi időszakát is: a nagyszerűen összerakott fiatal együttes kétszer nyert bajnokságot és egyszer Német Kupát, valamint a Bajnokok Ligája-döntőig is eljutott Klopp irányításával, a Bayern München azonban túlságosan nagy falatnak bizonyult.

„Évekkel korábban még a Dortmundnál voltam. Ha a 2011-es csapat négy évig együtt játszhatott volna, legalább egyszer megnyerjük a Bajnokok Ligáját. Tizenkilenc-húszéves játékosok alkották a gárdát, elképesztő volt, és szerencsésnek vallhattuk magunkat, hogy sikerült így összerakni a csapatot. Most a Liverpoolnál nem pontosan ugyanolyan, de hasonló a helyzet. A múltban a Pool is járt hasonló cipőben, mint a Dortmund. Fernando Torres, Luis Suárez, Philippe Coutinho és Raheem Sterling mind elhagyták a klubot. Ez felelősséggel is jár, nem okolhatunk mást amiatt, hogy ő vagy más nincs már itt. Ki kell aknázni az erősségeket, de nem támaszkodhatsz kizárólag az egyénekre, hogy ők jelentsék a különbséget. A labdarúgás nem erről szól.”

„Természetesen” ismét szóba került a Real Madriddal szemben 3–1-re elveszített májusi Bajnokok Ligája-döntő és a találkozón kétszer is nagyot hibázó kapus, a második félidő jelentős részében agyrázkódással védő Loris Karius.

Klopp egyszer már a nyilvánosság elé tárta a német kapus agyrázkódásának történetét, azóta viszont ismét a kereszttűzbe került a játékos, ugyanis többször is hibázott a nyári felkészülési mérkőzéseken.

„Senki nem hiszi el, hogy mi történt Kijevben, pedig nem hazudtunk, valóban agyrázkódása volt. Aki már járt így, az tisztában van vele, hogy milyen nehéz ilyenkor meghozni egy-egy döntést a különböző helyzetekben. Elfelejtesz dolgokat, és mások mesélik el, mit csináltál. Loris továbbra is a mi kapusunk, ilyen szempontból semmi nem változott. Nyilván nem ez a legkönnyebb időszak az életében, de erősebbé teszi. Még mindig fiatal, elképesztő képességei vannak. Most az a legfontosabb, hogy ez kijöjjön a pályán is. Mi megpróbálunk segíteni neki ebben.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik