Liverpool: Nem ücsörögni szerződtem ide – Bogdán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.23. 12:06
null
Az a bizonyos januári FA-kupa-mérkőzés, amelyen Bogdán lehúzta a rolót (Fotó: Action Images)
Ma este végre eljöhet a nagy pillanat: a Liverpool–Carlisle United Ligakupa-mérkőzésen Bogdán Ádám hivatalos meccsen is debütálhat a „vörösök” kapujában. A Liverpool Echo is erre számít, hosszú interjút közölt a magyar labdarúgóval.

 

„Még nincs kijelölve a kezdőcsapat, de ha megkapom az esélyt, akkor nagyszerű élménynek nézek elébe – idézi a helyi lap szerdai száma Bogdán Ádámot, aki a múlt héten hiába reménykedett abban, hogy a Girondins Bordeaux elleni Európa-liga-mérkőzésen átesik a tűzkeresztségen. – Fontos lenne, hogy meccsen is megmutathassam, mit tudok. Persze mindannyian ezért vagyunk itt, élvezni akarjuk, hogy a Liverpool mezében játszhatunk. Én sem azért igazoltam ide, hogy elücsörögjek a kispadon és megelégedjek a tartalékkapus szerepével. Mint mindenki más, én is versenyzek a csapatba kerülésért!”

Emlékezetes: ha nem is a Liverpool mezében, de volt már Bogdánnak egy emlékezetes estéje az Anfield Roadon – előző klubjával, a Bolton Wanderersszel meccsismétlést kiváltó 0–0-t húztak ki januárban. A magyar kapus leginkább az akkor nyújtott teljesítményével hívta fel magára a „vörösök” figyelmét.

„Elég jó estéje volt aznap a Boltonnak, no meg nekem is. A Liverpool előtt sok helyzet adódott, mégsem kaptam gólt, szóval mindig szívesen emlékszem majd arra a meccsre. Akkor védtem életemben először az Anfielden, korábban csak kispadoztam ott.”

A magyar válogatott kapus a kispadozás ellenére nem érzi magát rosszul Liverpoolban, amiben része van annak is, hogy John Achterberg személyében számára szimpatikus kapusedzővel dolgozhat.

„Jól beilleszkedtem, mindenki jól fogadott, a stáb tagjai pedig kezdettől gondoskodnak arról, hogy itthon érezzem magam. John meg fantasztikus edző, minden rezdülésünket alaposan végigelemzi a döntéshozataltól kezdve a helyezkedésig.”

S hogy honfitársunk miként viseli, hogy egyelőre a belga Simon Mignolet árnyékában telnek a napjai?

„Érkezésem óta nap mint nap szemtanúja vagyok, Simon mennyit gürizik azért, hogy egyre jobb legyen, és továbbra is első számú kapus maradjon. Szeretek együtt dolgozni vele, folyamatosan gyarapodik az én tudásom is” – válaszolta Bogdán, majd meg is védte csapat- és vetélytársát, aki a Norwich elleni hétvégi bajnoki (1–1) után sok kritikát kapott a vendégek egyenlítő gólja miatt.

„Ha nem mozdul ki arra a szögletre, az ellenfél játékosai szabadon fejelhettek volna. Mellesleg kellemetlen szöglet volt, alacsonyan és nagyon gyorsan jött a labda. Sikerült megelőznie a támadókat, balszerencse, hogy a kiütött labda (Russell) Martinhoz pattant, aki úgy fejezte be az akciót, ahogy. Később akár kaphattunk volna még egyet, ha Simon nem mutat be fantasztikus védést.”

A Ligakupa amúgy már most fontos mérföldkő Bogdán pályafutásában: 2010 augusztusában kapusunk ebben a sorozatban, a Southampton ellen idegenben 1–0-ra megnyert mérkőzésen mutatkozott be a Boltonban.

„Ez a versenysorozat játéklehetőséget kínál azoknak, akik a bajnokságban kevesebbet vagy semennyit sem játszanak. Így volt ez az én esetemben is, itt kellett ízelítőt adnom a tudásomból. De nemcsak számomra, hanem a Liverpoolnak is fontos terep ez a kupa, a korábbi sikerek után ebben a szezonban is le akarunk tenni valamit az asztalra.”

A nyolcszoros győztes – és ezzel a Ligakupa dicsőségtablójának élén álló – Liverpool és a negyedik ligás Carlisle mérkőzése szerda este 21 órakor kezdődik. Függetlenül attól, hogy Brendan Rodgers menedzser kit állt a kapuba, Bogdán nem számít könnyű mérkőzésre.

ANGOL LIGAKUPA
3. FORDULÓ

20.45: Crystal Palace–Charlton Athletic (II.)
20.45: Milton Keynes Dons (II.)–Southampton
20.45: Newcastle United–Sheffield Wednesday (II.)
20.45: Norwich City–West Bromwich Albion
20.45: Tottenham Hotspur–Arsenal (Tv: DIGI Sport2)
20.45: Walsall (III.)–Chelsea
21.00: Liverpool–Carlisle United (IV.)
21.00: Manchester United–Ipswich Town (II.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik