Liverpool: Nagy csalódás lenne, ha nem sikerülne - Gerrard

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.25. 17:48
Steven Gerrard, a Liverpool labdarúgócsapatának kapitánya csalódásként élné meg, ha remek őszi idényük után nem végeznének az első négyben a Premier League-ben.

Az angol élvonal karácsonyi játéknapját meglepetésre a Liverpool várja az élről, nem csoda, hogy csapatkapitánya legrosszabb esetben is a 4. helyen zárná a 2013–2014-es idényt.

„Ha kicsúsznánk az első négyből, csalódás lenne számunkra ez a szezon – nyilatkozta Gerrard a Sky Sportsnak. – Elnézve a keretünk képességét és azt, hogy milyen jól kezdtünk, hatalmas lehetőséget teremtettünk magunknak arra, hogy az első négyben végezzünk, így ha ez mégsem jönne össze, mindenki nagyot csalódna."

A Liverpool idén már sorozatban negyedszer maradt le a Bajnokok Ligáját érő helyekről (sorrendben 7., 6., 8. és 7. lett a Premier League-ben), ezért is lenne nagy jelentősége a Gerrard által (is) kitűzött cél elérésének.

„Rendkívül fontos, hogy a top négyben zárjunk, így több pénzünk lenne az igazolásokra is – folytatta a középpályás, aki a bajnoki címet illetően óvatosan fogalmazott. – Úgy gondolom, hogy ha majd tíz fordulóval a vége előtt is versenyben leszünk az aranyért, akkor beszélhetünk magunkról bajnokesélyesként. Nem tűzök ki új célt, nem növelem az elvárásokat a városban csak azért, mert ilyen jól kezdtük a szezont. Mindenesetre bízom a csapattársaimban és abban, hogy meglepetést tudunk szerezni néhány embernek a mostani idényben."

A Liverpoolra karácsony másnapján kemény erőpróba vár, hiszen a harmadik helyen álló Manchester City vendége lesz.

DECEMBER 26.
ANGOL, PREMIER LEAGUE, 18. FORDULÓ

Hull City–Manchester United 13.45 (tv: Digi Sport1)
Aston Villa–Crystal Palace 16.00
Cardiff City–Southampton 16.00
Chelsea–Swansea City 16.00
Everton–Sunderland 16.00
Newcastle United–Stoke City 16.00
Norwich City–Fulham 16.00
Tottenham Hotspur–West Bromwich Albion 16.00
West Ham United–Arsenal 16.00 (tv: Digi Sport1)
Manchester City–Liverpool 18.30 (tv: Digi Sport1)

TABELLA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik