Liverpool: mi Klopp sikerének titka? Játékosa elárulta!

Vágólapra másolva!
2015.11.23. 18:57
A Liverpool szombaton fantasztikus győzelmet aratott a Manchester City otthonában, Jürgen Klopp legénysége 4–1-re nyert az angol bajnoki cím fő esélyesének otthonában. Dejan Lovren, a „vörösök” hátvédje elárulta, mi a másfél hónappal ezelőtt kinevezett német menedzser sikerének titka.

„Csodálatos mérkőzés volt. Már a kezdő sípszó előtt is jó érzéseim voltak, hiszen rendkívül keményen dolgoztunk a felkészülés hetében" – idézi a Liverpool Echo a horvát játékost.

„Akár több góllal is megérdemelten nyertünk volna, igazi csapatként dolgoztunk kilencven percen át. Hatalmas potenciál van ebben a keretben, bárkit legyőzhetünk, ha száz százalékot adunk ki magunkból" – tette hozzá Lovren. Szavaiből tökéletesen érezni, mennyit változott a játékosok önbizalma Klopp érkezése óta.

A korábban a Dortmundot irányító, majd a futball vérkeringésébe négy hónapos szabadságot követően visszatérő német tökéletes haditervet dolgozott ki Manuel Pellegrini együttese ellen, a Pool 33 perc alatt háromszor is bevette a Manchester City kapuját.

„Tudtuk, hogy mi a kedvenc játékuk – folytatta a horvát. – Nem akartunk mélyen védekezni és csak a kontrákra várni. Feltoltuk a védekezésünket, és letámadtuk őket. A mesternek tökéletes terve volt a meccsre."

„Hogy mi változott Klopp érkezése óta? Keményebben dolgozunk, és többet futunk, mint bármelyik csapat a Premier League-ben. Az edző rengeteg önbizalmat és hitet öntött belénk. Már az első napján kiemelte, hogy nem érzi a hitet a klubot körülvevő emberekben, és ezen változtatni szeretne" – zárta szavait Lovren, aki szerint a Liverpoolnak lépésről lépésre kell haladnia előre, és meg kell tartania az önbizalmat és a ritmust.

Mint ismert, a Liverpool győzelmével hatalmas meglepetésre a Claudio Ranieri által irányított Leicester City vette át a vezetést a Premier League tabelláján 13 fordulót követően.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik