Liverpool: megvan az egyezség, pénteken bemutatják Kloppot?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.07. 10:49
null
A Dortmunddal két bajnoki címet szerző Jürgen Kloppot pénteken mutatják be? (Fotó: Action Images)
Angol lapértesülés szerint a jelenleg klub nélküli Jürgen Klopp beszélt John Henry tulajdonossal, és a következő 24 órában véglegesítik az egyezséget, melynek köszönhetően a német tréner elfoglalhatja a Premier League-ben szereplő Liverpool kispadját.

 

Dietmar Hamann, az együttes korábbi német futballistája szerint a Dortmunddal két bajnoki címet nyerő Klopp tökéletes arra, hogy fellelkesítse a társaságot.

„Ez a hely jó ideje olyan volt, mint egy hullaház, szükség volt a változásra, ezért logikus lépés a menedzsercsere. Az elvárások és a hangulat nem süllyedhetett volna lejjebb, úgyhogy tökéletes az idő a váltásra” – mondta Hamann.

„Nem hiszem, hogy a kinevezésével a Liverpool rögvest bajnokesélyes lesz, de fel kell rázni a csapatot, és ő képes erre” – tette hozzá.

Klopp a hírek szerint megegyezett a főbb pontokban a szerződését illetően, három plusz egy évre ír alá a „vörösöknél”, és beszél még Ian Ayre ügyvezető igazgatóval, valamint a klub további fő fejeseivel, hogy a jövőt letisztázzák.

A 48 éves szakember csütörtökön találkozik a válogatott pihenő idejére is az együttesnél maradó játékosokkal, és a várakozások szerint pénteken mutatják be őt a klubnál.

A kispadra korábban ugyancsak esélyesnek tartott olasz Carlo Ancelotti londoni sajtótájékoztatóján közölte, egyelőre pihenni szeretne, így csak a következő szezonban vállal munkát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik