nemzetisport.hu 2017.08.12 16:09 Frissítve: 2017.08.12 16:24

Liverpool: Klopp szerint ma már akár Messit is átigazolhatnák

Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere szerint a mai futball nem tart jó irányba azzal, hogy egy játékosért több százmillió eurót fizet egy klub. Bár a német tréner hozzátette: így akár Lionel Messit is kivásárolhatják barcelonai szerződéséből.

 

A múlt héten a Paris Saint-Germain 222 millió eurót fizetett az FC Barcelonának Neymar játékjogáért, ami Jürgen Klopp szerint változást hozhat a futball világába, hiszen így már az sem lenne meglepő, ha valaki kifizetné Lionel Messiért a 300 millió eurós kivásárlási árat. Korábban a klubok éppen azért határoztak meg ennyire magas összeget a legnagyobb játékosokért, hogy másoknak jó ideig eszükbe se jusson elcsábítani őket.

„Egészen mostanáig ez egyszerűen lehetetlen lett volna – mondta Klopp. – Például néztük a Barcelona listáját a kivásárlási árakról, Messié háromszázmillió euró. Ez korábban mérhetetlenül nagy összeg volt. Egyszerűen hasukra ütve találták ki a klubnál ezt az összeget, mert úgy gondolták, hogy senki sem fizetne ennyit Messiért, ám ma már ez is megtörténhet.”

Klopp szerint annak az ötlete, hogy egy klub ennyit fizessen egy játékosért, nem az edzőtől származik, a nagy csapatok pedig ezen a téren is kárt okozhatnak a kisebbeknek – ez ellen tenni kellene valamit.

„Nem vagyok benne biztos, hogy ez így helyes. Egy edző sem kérne ilyet a klubjától, de erről nem is az edző döntött, most pedig Neymar PSG-játékos. A legjobb az lenne, ha alkotnának erre egy szabályt, hiszen meg kellene állítani ezt a folyamatot. A nagy klubok döntenek arról, hogy meddig mennek el egy játékos áránál. Ez lehet százötven- vagy akár ötszázötven-millió euró, és senki sem panaszkodhat emiatt. Ez már azóta téma, hogy először történt ilyen” – vélekedett a tréner.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.03.13 14:39:10

Angol labdarúgás M. G.

Az angol televíziós és rádiócsatornáknak már számos alkalommal okoztak fejfájást (szak)kommentátoraik.

2018.03.10 11:49:35

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

José Mourinho csapata megbénította Jürgen Kloppék támadójátékát, megérdemelten győzött.

2018.03.04 16:13:14

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A listavezető nem rendezett gólzáport, de esélyt sem adott a címvédőnek.

2018.03.02 11:50:04

Angol labdarúgás M. G.

Olyan letargiát ritkán érezni, mint az Arsenal–Manchester City meccsen • Keown: a '80-as évek eleje óta nem volt ilyen rossz.

2018.03.01 20:29:30

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Lehangoló este a hazaiaknak: üres lelátók, magába roskadt Wenger, a listavezető szünet után már tartalékolt.