Liverpool: holland válogatott középpályást vettek – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.22. 20:04
null
Georginio Wijnaldum hosszú távra kötelezte el magát a „vörösök” mellett (Fotó: liverpoolfc.com)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool a hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette a Newcastle United holland válogatott középpályását, Georginio Wijnaldumot.

 

 

A 25 éves futballista 2004 és 2011 között a Feyenoord kötelékébe tartozott, majd négy szezont húzott le a PSV-nél, mielőtt tavaly nyáron 14.5 millió fontért cserébe a Newcastle Unitedhez igazolt.

A Premier League-ben töltött szezonja sem sikerült rosszul, hiszen 38 összecsapáson 11 gólig és öt gólpasszig jutott, csapatát viszont így sem tudta bent tartani az élvonalban.

Wijnaldum hosszú távú szerződést kötött a „vörösökkel” – a hírek szerint 5 évre írt alá –, és nemsokára csatlakozik az együttes amerikai túrájához.

„Nagyon izgatott vagyok, a Liverpool óriási klub, fantasztikus történelemmel, és mindig is az volt az álmom, hogy egy ilyen nagy csapatban játsszak” – mondta Wijnaldum.

A Liverpool korábban Loris Kariust, Joël Matipot, Marko Grujicsot, Sadio Manét, Ragnar Klavant és Alex Manningert szerződtette Jürgen Klopp menedzser számára.

A klub az átigazolás összegéről nem számolt be, az angol sajtó 25 millió fontos összegről ír.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik