Liverpool: „Ha Balotelli itt is megbukik, vége a karrierjének”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.23. 12:58
null
Balotelli Angliában
Túl nagy teher volt az olasz bajnokságban szerepelni Mario Balotelli számára – ezt állítja a játékos ügynöke, Mino Raiola, aki azt is elmondta, a csatárnak a Liverpool jelenti az utolsó esélyt arra, hogy a legmagasabb szinten játsszon. Azaz ha a „vörösöknél” is megbukik, vége...

„Hétfőn vagy kedden zárjuk le az ügyet, akkor kerülhetnek rá az aláírások a szerződésre – mondta Raiola a Corriere della Serának. – Mario pénteken Manchesterben átesett a műszeres orvosi vizsgálatokon, és továbbutazott Liverpoolba. Három hónapja tárgyalunk a Poollal, nem elkapkodott szerződés ez. Az egyetlen valódi angol érdeklődő volt, amelyet komolyan vettünk.”

Raiola elmondta, nem igazak azok az angol sajtóhírek, amelyek szerint Balotelli szerződésébe külön részt iktattak a magatartásáról.

„Ugyanaz vonatkozik rá is, mint a klub többi tagjára. Az eredeti házirendet kell betartania – mondta az ügynök. – A Milantól távoznia kellett, mert túl nagy falat neki a Serie A-ban játszani. A felhajtás, a sajtó, az elvárások – ezt nem bírja el a pályán kívül. Ki szerette volna magát próbálni a Milanban, az első fél éve nagyon jól sikerült, a Bajnokok Ligájába segítette a csapatot, de elhatalmasodott rajta a nyomás.”

Miközben Milánóban már feltérképezték a lehetséges utódokat, Raiola arra is kitért, hogy fel kell szabadítani a teher alól Balotellit, és erre Liverpoolban jó esély van. „Senki sem értette meg, hogy Mario nem vezér. Éppen itt jött a képbe a Liverpool, ahol nem vezérként tekintenek Marióra. Az Steven Gerrard, aki megvédi őt is ugyanúgy, mint a többi társát. Nagyon jó helyre kerül Mario.”

Raiola azonban elismerte, hogy Balotelli számára ez az utolsó lehetőség.

„Mariónak talán ez az utolsó esélye. Ha a Liverpoolnál is megbukik, véget ér a karrierje ezen a szinten. Tudnia kell, hogy Liverpoolban egyetlen feladata lesz: gólokat lőni. Már huszonnégy éves, a kor egyre kevésbé lesz elfogadható kifogás” – szögezte le Raiola.

A Liverpoolnál a kameruni Samuel Eto’o is átesett az orvosi vizsgálaton, ha valamilyen oknál fogva meghiúsul Balotelli szerződtetése, a veterán írhat alá az Anfielden.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik