Liverpool: Carragher a szezon végén visszavonul - hivatalos

Vágólapra másolva!
2013.02.07. 14:18
null
Carragher a szezon végén szögre akasztja sokat megélt csukáját (Fotó: Action Images – archív)
Az idény végén felhagy a profi futballal Jamie Carragher, a Liverpool FC védője – a hírt a „vörösök” hivatalos honlapja jelentette be csütörtökön.


„Ez az utolsó szezonom a Liverpoolnál és az utolsó profi játékosként. Azért teszem ezt a bejelentést, mert nem akarom, hogy a menedzseremnek vagy a klubnak kelljen válaszolni a jövőmet firtató kérdésekre, miközben én már eldöntöttem, mit teszek.”

„Továbbra is elkötelezett vagyok a munka iránt, és az évad végéig próbálom a legjobb teljesítményemet nyújtani, ahogy tettem azt korábban is a klubnál, amióta kilencévesen csatlakoztam hozzá” – olvasható Jamie Carragher nyilatkozata a közleményben.

A 35 éves védő egész pályafutása során a Liverpoolt szolgálta, 1997-ben kapott profi szerződést, azóta több mint 700 tétmérkőzésen lépett pályára a klubban. A 38-szoros válogatott játékos a klub örökranglistáján a szerepléseket tekintve a második helyen áll a legendás Ian Callaghan mögött.

Carragher 2005-ben Bajnokok Ligáját, 2001-ben UEFA-kupát nyert a klubbal, ezekben az években elhódította az európai Szuperkupát is. Kétszer nyert FA-kupát, háromszor angol Ligakupát és kétszer angol Szuperkupát. 2005-ben és 2007-ben is őt választották az év legjobb Liverpool-játékosának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik