Liverpool: „Bogdán nem lett rosszabb, genyónak kell lennie!”

Vágólapra másolva!
2016.01.12. 10:02
null
Bogdán Ádám nehéz helyzetben két hibája után (Fotó: Action Images)
Andrusch József, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi kapusedzője elmondta, miben hibázott Bogdán Ádám az Exeter City elleni FA-kupa meccsen, ugyanakkor úgy véli, nem lett rosszabb labdarúgó a Liverpool kapusa.

Bogdán Ádám ezekben a napokban nem kíván nyilatkozni, ám Andrusch József pontosan tudja, mit él át korábbi tanítványa.

„Beszéltem Ádámmal telefonon, az első és a második hibáját követően is – mondta Andrusch a Nemzeti Sportnak. – Persze nem egyből csörögtem rá, hagytam, hogy kicsit leülepedjenek a dolgok. Ádám sem tudta megmagyarázni az első hibáját, talán megzavarta, hogy átfutott előtte egy játékos, de a bakik ellenére egy centivel sem lett rosszabb kapus, mint volt.”

„Ádám sokszor nem húzza fel a térdét, ez tipikus hibája, neki is elmondtam… Annak idején rengeteget gyakoroltuk ezt az edzőtáborokban, és amikor Luxemburg ellen bemutatkozott a válogatottban, egy szögletet követően úgy rontott ki a kapuból, hogy öröm volt nézni. Elsöpörte a felugrani készülő ellenfelet, aki nagyot nyekkenve terült el a földön. Ádám akkor kihúzta magát, és hüvelykujját felém mutatva mosolygott.”

„Most ismét korábbi hibáját követte el. A szögletnél szabálytalankodtak vele szemben, a felugrás előtt kibillentették, így rossz ütemben ugrott fel. De szakmailag ez is hiba, hiszen nem odatotyogni kell, hanem felhúzott térddel elsöpörni mindenkit az útból. Ha lendületből érkezik, úgy, hogy ott kő kövön nem terem, az ellenfél aligha mer odaugrani. Ne szépítsük, úgy kell kijönni, hogy egyszerűen mindenki takarodjon az útjából. Angliában nem fér bele az a jószívűsködés, akarnoknak, sőt, genyónak kell lenni a pályán.”

Mint beszámoltunk róla, a Liverpool visszarendelte Danny Wardot a skót Aberdeentől, és elképzelhető az is, hogy rögvest a kezdőcsapatban találja magát, ugyanis a „vörösök” első számú kapusa, Simon Mignolet meg nem erősített hírek szerint ismét sérüléssel bajlódik, ezért nem tudja vállalni az Arsenal elleni szerdai bajnokit.

ANDRUSCH JÓZSEF BŐVEBBEN BESZÉL BOGDÁN HELYZETÉRŐL A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik