Liverpool: a válogatott középpályás kihagyja a szezon nagy részét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.18. 19:17
null
Alex Oxlade-Chamberlain felépülése hosszú időt vesz igénybe (Fotó: liverpoolfc.com)
Jürgen Klopp a Liverpool hivatalos oldalának adott tájékoztatást Alex Oxlade-Chamberlain állapotáról: a világbajnokságról lemaradó középpályás sérülése annyira súlyos, hogy a 2018–2019-es szezon nagy részét is kihagyja.

 

A 24 éves középpályást a Roma elleni BL-elődöntő (5–2) 18. percében kellett lecserélni, és mivel hordágyon vitték le a pályáról, már aznap este sejteni lehetett, hogy súlyos sérülést szenvedett. Nyolc nappal a mérkőzést követően megműtötték, és bár azt már akkor tudni lehetett, hogy a világbajnokságról lemarad, a kihagyás várható hosszáról nem adott tájékoztatást a klub – egészen mostanáig.

„Eljött a megfelelő idő arra, hogy bejelentsük, Alex Oxlade-Chamberlain következő idénye a felépülés és a rehabilitáció jegyében telik majd. Ezt tudtuk nagyjából azóta, hogy megsérült, a műtétet követően pedig teljesen biztossá váltunk ebben. Reméljük, mindenki ennek megfelelően kezeli ezt az információt. Nem történt változás vagy visszaesés, pontosan ezzel számoltunk és terveztünk. Az operáció jól sikerült, és a felépülése is nagyszerűen halad, de az igazság az, hogy annak tudatában készülünk a szezonra, hogy a nagy részében nem szerepelhet tétmérkőzésen. Ha visszatérhet az évad során, az bónusz lesz számunkra” – mondta Jürgen Klopp a klub hivatalos oldalának.

A 32-szeres válogatott futballista tavaly nyáron szerződött az Arsenaltól a Liverpoolhoz. A „vörösöknél” eltöltött első évében 46 tétmérkőzésen öt gólt szerzett és nyolc gólpasszt osztott ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik