Liverpool: a Brightonban folytatja a „klublegenda”

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.07.26. 07:42
null
Adam Lallana PL-győztesként távozik az Anfieldről (Fotó: AFP)
A Liverpooltól búcsúzó Adam Lallana hároméves szerződést köt a Brighton & Hove Albionnal – számolt be a goal.com. A lap brit kiadása szerint a Leicester Cityt, a Burnleyt és Lallana korábbi klubját, a Southamptont előzte meg ajánlatával a csapat.

 

Lallana 2014-ben érkezett a Liverpoolhoz, és hat idény után, 178 mérkőzéssel a háta mögött – a többi között angol bajnokként és Bajnokok Ligája-győztesként – távozik az Anfield Roadról. A ma már 32 esztendős futballista Brendan Rodgersnél, majd Jürgen Kloppnál is alapembernek számított, sérülések miatt azonbanaz utóbbi három idényben már jóval kevesebb meccsen tudott pályára lépni. Szerződése lejártával ingyen áll tovább.

Klopp korábban a Sky Sportsnak adott nyilatkozatában elmondta, Lallana szívesen maradt volna a csapatnál, de tudta, hogy már nem kapna annyi lehetőséget, mint korábban.

„Sok játékossal tárgyaltunk, Lallana azonban nem volt köztük. Szívesen hosszabbított volna, de ő sem akarja a jövőjét kockáztatni. Ha engem kérdeznek, nekem máris hiányzik. Amikor megérkeztem ide, az egyik legfontosabb játékosom volt, a legjobbakat kívánom neki a jövőben. Az én szememben ő itt is legenda, s remélem, hogy máshol is azzá válhat.”

A goal.com információi szerint a Brighton jövő héten jelentheti be új szerzeményét, akivel a személyes feltételekben már egyezségre jutottak, csupán a Premier League aktuális idényének végét szeretnék megvárni a „frigy” hivatalossá tételével.

A Brighton jelenleg a bajnokság 16. helyén áll, ám az utolsó fordulóban a Burnley legyőzésével akár a 15. helyet megszerezheti. A Burnleyt egyébként már legyűrték: állítólag ott is szívesen látták volna Lallanát a következő idényekre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik