Pool: a 10 milliós belga ebbe a csapatba nem akart bekerülni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.26. 12:33
null
Divock Origi (Fotó: Reuters)
Kemény heteket, napokat él meg az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) hatodik helyen végző Liverpool.

 

 

Egyre biztosabb, hogy a csalódást jelentő szezon végén távozik a klubtól a nagy tehetség, Raheem Sterling, ráadásul a 2014–2015-ös évad és a búcsúzó ikon, Steven Gerrard utolsó mérkőzésén súlyos, 6–1-es vereséget szenvedett gárda a Stoke City otthonában.

Ezek után Divock Origit, a francia első osztályú Lille-ben kölcsönben szereplő csatárt beválasztották a Ligue 1 legnagyobb csalódást okozó játékosai közé.

A tekintélyes L'Équipe sportlap hétfőn közzétette a francia élvonal 2014–2015-ös idényének legrosszabb csapatát, aminek csatársorában helyet kapott a húszéves belga játékos is.

(Forrás: L'Équipe)
(Forrás: L'Équipe)

Origit 2014 nyarán szerződtette a Liverpool a Lille-től tízmillió fontért, majd kölcsönadta egy szezonra a francia csapatnak. Többek között azért, mert azon a nyáron már átigazolták Mario Balotellit, aki katasztrofális első szezont futott az Anfield Roadon. Az olasz gólképtelensége miatt télen szó volt róla, hogy Origi már tavasszal bemutatkozhat a „vörösöknél”, végül kitöltötte kölcsönszerződését Franciaországban.

A 2014-es brazíliai világbajnokságon a belga válogatottban szerepet kapó, a tornán egy gólt szerző és egy gólpasszt kiosztó játékos összesen 8 találatot szerzett 32 mérkőzésen a 2014–2015-ös idényben, teljesítménye egy tízes skálán 4.46-os átlagpontszámra volt elég a francia lapnál. A Lille a nyolcadik helyen végzett a Ligue 1-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik