A dúsgazdag PSG nyújthat menedéket Rooneynak?

Vágólapra másolva!
2013.03.07. 17:49
null
Rooney már csak epizodista a Manchester Unitedben? (Fotó: Reuters)
Nagyot fordult a világ Wayne Rooney körül. Korábban a gólerős támadó kérdőjelezte meg, hogy elég jó-e számára a Manchester United, most az a kérdés a szigetországi média szerint, hogy ő elég jó-e a „vörös ördögöknek”. A téma apropója ismert, a 27 éves csatárt kihagyta a kezdő tizenegyből az év legfontosabb meccsének titulált Real Madrid elleni összecsapáson Sir Alex Ferguson.

 

Na de hogyan fajult odáig a Manchester United és Wayne Rooney viszonya, hogy a támadó távozása a fő téma? 2004-ben az Evertontól nagy reményekkel érkezett az „elefántbébi" Manchesterbe, ahol később meghatározó játékossá vált. 2010 októberében aztán klubja ellen fordult, mondván, abban nincs elég ambíció és nem elég erős a kerete. A Manchester City akkor árgus szemekkel figyelte a történéseket, kiutat kínált volna Rooneynak, ám a transzfer elmaradt. Rooney és Sir Alex Ferguson viszonya tovább romlott, 2011-ben fegyelmi okok miatt hagyta őt ki a menedzser a Blackburn elleni meccsről.

SZAVAZÁS

Ön szerint is lejárt Wayne Rooney ideje a Manchester Unitednél?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A keddi, Real Madrid elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóján is (amelyet sokan az év meccsének tituláltak) kimaradt a kezdőből a 27 éves csatár, ez pedig elindította a pletykafergeteget. Főleg úgy, hogy Rooney a múlt hétvégi, Norwich ellen megnyert bajnokin (4–0) gólt lőtt és gólpasszt adott, remekül játszott, így sokan értetlenül álltak a történtek előtt.

Ferguson ebben az idényben többször kritizálta Rooneyt kondíciója miatt – annak ellenére, hogy a lehetséges 2160 percből 2073-at a pályán töltött –, ráadásul a skót menedzser szerint a rutinos csatár állapota sem volt megfelelő a nyári felkészülés során, a Real Madrid ellen pedig állítólag kisebb sérülés miatt maradt ki a kezdőből. Minden jel arra utal, hogy Ferguson kifogásokat keres arra, hogy megmagyarázhassa majd Rooney esetleges távozását – írja az ESPN.

Bekerült ellenben a Rooneynál 12 évvel idősebb Ryan Giggs a jobb szélre, ahol előbbi játszott a nyolcaddöntő első felvonásán. A Robin van Persie mögötti árnyékék Danny Welbeck volt, aki kiváló állóképessége mellett védekezésben is nagyon hasznos. Ez a taktika tökéletesen működött egészen Nani kiállításáig, amikor borult minden, és később Rooney csereként pályára léphetett.

A goal.com karikatúrája Rooney szituációjával kapcsolatban
A goal.com karikatúrája Rooney szituációjával kapcsolatban

Sir Alex Fergusontól egyébként nem idegen, hogy egy játékost kihagy egy-egy fontos meccsen a kezdőből. Ez történt Jim Leightonnal az 1990-es FA-kupa-döntőben, majd 2003-ban David Beckhammel a Real Madrid elleni BL-meccsen és Ruud van Nistelrooyjal a 2006-os Ligakupa-döntőben. A történetek egytől egyig ismertek, mindhárom játékos távozott a kihagyott meccs után.

Ha Rooneytól is megválik a Manchester United, az biztosan nem jelenlegi formája miatt lesz. A Premier League-ben ebben az idényben 11 gólnál és kilenc asszisztnál jár, legutóbbi 12 meccsén, amikor kezdő volt, 11-szer talált a hálóba. Ez még Van Persie-nél is jobb mutató, a holland csak hatszor volt eredményes utóbbi 12 mérkőzésén, amikor kezdett. Nem beszélve Welbeckről, aki 21 PL-meccsen mindössze egy gólt tudott szerezni négy gólpassza mellé.

Sajtóhírek szerint a Manchester United a nyáron kész lenne megválni Wayne Rooneytól, akinek szerződése 2015 nyarán jár le a klubnál. Az elsődleges kérők között a Manchester Cityt és a PSG-t emlegetik, a befutó utóbbi lehet, mivel az MU városi riválisa minden bizonnyal nem tudja megfizetni a támadó magas fizetését – állítólag 250 ezer fontot tesz zsebre hetente. Cristiano Ronaldo és Rooney cseréjéről is lehetett hallani, ám ez a pletyka állt a legmesszebb a valóságtól.

Vajon valóban lejárt Rooney ideje a Manchester Unitednél, vagy csak a Chelsea elleni vasárnapi FA-kupa-negyeddöntő miatt, esetleg tisztán taktikai megfontolásokból pihentette őt Ferguson a Real Madrid ellen?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik