Labdarúgás: Beckham akár 150 millió eurót is "kereshet" sérülésével

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.03.25. 15:26
null
Az utolsó Beckham-táncok egyike az Old Traffordon BL-meccsen (Fotó: Action Images)
Akár 150 millió eurót (39.75 milliárd forintot) is kaphat súlyos sérülése miatt David Beckham, az AC Milan angol válogatott futballistája.

Ez azért lehetséges, mert a 34 éves középpályásnak olyan speciális biztosítása van, amely sérülés esetén például a kieső reklámbevételeket is fedezi. Erről egy biztosítási szaklap számolt be.

„A legnagyobb játékosoknak már nem csak a lábára kötnek biztosítást" – nyilatkozta Olivier Matos, az egyik francia cég sportszervezője.

A Los Angeles Galaxytól kölcsönvett sztár március 14-én a Chievo elleni találkozón szenvedett Achilles-ín-szakadást, majd Turkuban operálta meg a finn specialista, Sakari Orava. Az orvos szerint Beckham nagyjából négy hónap múlva kezdhet el futni, azt követően pedig legalább két hónap, mire ismét játszhat.

Beckham éves keresete – a reklámbevételeket is figyelembe véve – több mint 30 millió euró.

A középpályással kapcsolatos csütörtöki hír még, hogy Beckham minden valószínűség szerint elutazik az angol labdarúgó-válogatottal a dél-afrikai világbajnokságra. Bár a pályán Achilles-ín sérülése miatt nem tud segíteni övéinek, azért sportdiplomáciai jelentősége nem elhanyagolható. Beckham dél-afrikai látogatása során a 2018-as angol világbajnoki pályázatot népszerűsíti, annak elnyeréséért kampányol.

A dél-afrikai szervezőbizottság elnöke, Danny Jordaan pedig elmondta, szeretné, ha David Beckham szerepet vállalna a megnyitóünnepségen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik