Krízisértekezlet a Chelsea-nél a nagy pofon után

Vágólapra másolva!
2010.11.15. 12:28
null
Ancelotti (jobbra) megbeszélést tart a futballistáival az arcpirító vereség után (Fotó: Action Images)
A Chelsea váratlan vereséget szenvedett a Sunderland elleni bajnokin vasárnap, és a 3–0-s kudarc után Carlo Ancelotti bejelentette, megbeszélést tart a játékosokkal a hétközi nemzetközi mérkőzések után, hogy megoldják a problémákat.

A Chelsea nagy pofonba szaladt bele a Sunderland elleni hazai mérkőzésen, és a 3–0-s kudarc volt a Roman Abramovics-éra legsúlyosabb hazai veresége a londoni klubnál. Még az orosz tulajdonos érkezése előtt, 2002 áprilisában a Manchester United győzött 3–0-ra a Stamford Bridge-en. Carlo Ancelotti, az utóbbi három bajnokijából kettőt elveszítő kékek menedzsere is úgy véli, ez volt a legrosszabb találkozója az angol együttesnél.

„Nem hiszem, hogy az eredménynek bármi köze lenne a Rayjel történtekhez – mondta Ancelotti, utalva segítője, Ray Wilkins múlt heti távozására. – Azért veszítettünk, mert a Sunderland jobban játszott. Ez volt a legrosszabb meccsünk ebben a szezonban, sőt talán amióta itt vagyok, még nem játszottunk ilyen gyengén. De a labdarúgásban ez is megesik, ha egy csapat nincs a legjobb formában. Meglepő eredmény született, nem játszottunk jól. A Sunderland fantasztikus volt, sokkal keményebben harcolt a győzelemért, elszánt volt. A mi hozzáállásunk pedig nem volt jó, senki sem játszott jól."

„Nagyon rossz nap volt ez. Tartunk egy megbeszélést a játékosokkal csütörtökön, hogy elemezzük a történteket. Nem vagyok csalódott a szurkolók fütyülése miatt. Hallottam, hogy pfújolnak, amikor Malouda helyére Kalout küldtem be. Talán rossz döntés volt, de én így ítéltem meg a kispadról. Továbbra is hiszem, hogy erős keretünk van. Szomorúak vagyunk, mert hazai pályán nem szabad így játszani. De bízom benne, hogy visszatérünk a helyes útra" – tette hozzá a szakember.

A Sunderland sikere azért is volt meglepő, mert a „fekete macskák" április óta egyetlen bajnokit sem nyertek meg idegenben, ráadásul legutóbb, januárban 7–2-re kikaptak a Chelsea-től. Sőt, Steve Bruce csapata három fordulóval ezelőtt a Newcastle ellen 5–1-re veszített.

„Két héttel ezelőtt fellógattak, lehengereltek és felnégyeltek minket, a legutóbbi szezonban pedig hetet kaptunk itt. Így ez talán a legfelemelőbb pillanatom a Sunderland menedzsereként. Nem mindennapi dolog történt, és valószínűleg nem is fog megismétlődni egyhamar" – mondta Bruce a győzelem után.

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,pl,2010/13,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik