Kép: a Man. City sztárját elkapták a rendőrök, óriásit bukhat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.23. 13:08
null
Samir Nasri egyelőre nem vezeti az autóját, ezt a szürke Lamborghinit (Forrás: The Sun)
Kínos helyzetbe került a Manchester City labdarúgócsapatának játékosa, Samir Nasri. A francia középpályás luxusautójáról egy közúti igazoltatás során kiderült, hogy még nincs regisztrálva az országban, ami kötelező az Egyesült Királyságban. A sztárt egy lakótelep mellett kapcsolták le a rendőrök, és a törvények szerint lefoglalták a 330 ezer fontot – mintegy 130 millió forintot – érő szürke Lamborghinit.

Sami Nasrit megbüntették (Forrás: The Sun)
Sami Nasrit megbüntették (Forrás: The Sun)

 

Nasrinak lehet, hogy bűnhődnie kell a saját butasága miatt. Megnéztük, hogy milyen következményekkel jár, ha valaki nem regisztrálja az autóját az Egyesült Királyságban.

„A saját, más országban regisztrált autót az ideiglenesen Angliában tartózkodók hat hónapig használhatják. Az esetleges ellenőrzés során igazolni kell a jármű országba érkezését. Viszont ha valaki életvitelszerűen tartózkodik itt (munkavállalás, hosszabb tanulmányok), akkor a beérkezést követően azonnal regisztrálni és üzembe kell helyezni a járművet. Ennek az az oka, hogy az itt közlekedő járművek az Egyesült Királyságnak fizessék az adóterheket. Ezt nagyon komolyan veszik. Ha megállapítást nyer, hogy nincs az adó (Road tax) megfizetve az autóra, akkor azt a helyszínen lefoglalják, és jogorvoslati lehetőség nélkül megsemmisíthetik értéktől függetlenül.”
(Forrás: frankofamily.info)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik